Instagram Anastasie Vašukevičovej
StoryEditor

Ponúkala dôkazy o prepojení Trumpa s Kremľom. Prostitútku "Rybku" vyhostili z Thajska

17.01.2019, 16:28
Autor:
ČTKČTK
Anastasia Vašukevičová vzbudila pozornosť ako ústredná postava škandálu okolo niekdajšieho ruského vicepremiéra Prichoďka a miliardára Olega Deripasku.

Thajské úrady dnes deportovali bieloruskú prostitútku Anastasiu Vašukevičovú, ktorá je známa zo škandálu okolo bývalého ruského vicepremiéra Sergeja Prichoďka a miliardára Olega Deripasku.

Thajský súd 27-ročnú ženu, vystupujúcu aj pod menom Nasťa Rybka, v pondelok uznal vinnou z organizovania kurzov sexuálneho tréningu bez úradného povolenia.

Thajský súd vymeral Bieloruske, ktorá sa v pondelok k svojim činom nečakane priznala, trest 18 mesiacov väzenia. Vzhľadom na to, že si polovicu trestu vo väznici už odpykala, druhú polovicu dostala podmienečne. Dnes bola vyhostená, napísala agentúra Reuters.

Kremeľ, Trump a nahrávky

Vašukevičová vzbudila pozornosť ako ústredná postava škandálu okolo niekdajšieho ruského vicepremiéra Prichoďka a miliardára Olega Deripasku. Podala svedectvo o svojich zážitkoch na luxusnej jachte, kde Deripaska pred tromi rokmi hostil Prichoďka a zaisťoval mu podľa nej eskortné služby.

Sériu fotografií a videí z jachty potom na svojom webe zverejnil vodca ruskej opozície Alexej Navaľnyj. Správanie Prichoďka, vtedy jedného z najmocnejších mužov Kremľa, označil za korupčné.

Vlani v marci v rozhovore s agentúrou AP Vašukevičová vyhlásila, že má dôkazy o kontaktoch Moskvy s volebným štábom súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Tie údajne získala vďaka svojim stykom s Deripaskom, ktorý je blízky ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi a spolupracoval aj s bývalým šéfom Trumpovej volebnej kampane Paulom Manafortom.

Vyhostili viacerých Rusov

Vašukevičová americkým novinárom chcela údajné audionahrávky poskytnúť výmenou za azyl v Spojených štátoch. Médiá však jej vyhlásenia označila za pochybné a Bieloruska neskôr ponuku stiahla.

Spoločne s Vašukevičovou boli z Thajska vyhostení do svojich domovských krajín taktiež ďalší dva občania Bieloruska a päť Rusov, napísala agentúra Reuters. Podľa agentúry AP sa aj oni na pondelkovom súdnom pojednávaní priznali k rôznym zločinom od ponúkania sexuálnych služieb až po sprisahanie.

Medzi ôsmimi odsúdenými je okrem Nasti Rybky samozvaný "sexuálny guru" Alexander Kirillov, ktorý bol spoločne s Vašukevičovou zatknutý zhruba pred rokom v thajskom letovisku Pattája, ktoré si obľúbili ruskí turisti. Viedli seminár, na ktorom vyučovali techniky zvádzania.

01 - Modified: 2021-07-04 08:51:43 - Feat.: - Title: Nové rúška za 90 minút zistia, či má nositeľ koronavírus. Sú spoľahlivé ako PCR testy 02 - Modified: 2017-03-21 14:26:30 - Feat.: - Title: Zadržali sme ozbrojených provokatérov financovaných cez Poľsko a Litvu, vyhlásil Lukašenko 03 - Modified: 2016-12-09 12:55:50 - Feat.: - Title: Mnohé posty u vás zastávajú nekompetentní, hovorí Bieloruska na Slovensku
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 16:24