Reuters
StoryEditor

Prihlásili sa dva milióny nadšencov, prišlo ich len 75. Telá mimozemšťanov sa im napokon nájsť nepodarilo

20.09.2019, 22:58
Autor:
ČTKČTK
Oblasť 51 v americkom štáte Nevada je populárnou medzi konšpirátormi.

Na dlho očakávané stretnutie milovníkov záhad a mimozemšťanov v okolí prísne stráženej americkej základni Oblasť 51 v štáte Nevada dnes prišlo iba 75 ľudí.

K udalosti, ktorá sa stala internetovou senzáciou, sa pôvodne prihlásili cez dva milióny nadšencov, ktorí chceli do vojenského objektu preniknúť a získať tam dôkazy o údajnom mimozemskom živote.

K stretnutiu vyzval v júni na facebooku kalifornský študent Matty Roberts. Hoci pôvodne išlo o vtip, nápad čoskoro získal popularitu na sociálnych sieťach.

Priaznivci konšpiračných teórií tvrdia, že americká armáda na základni skrýva mŕtve telá mimozemšťanov a trosky havarovaných vesmírnych lodí.

Armáda priznala existenciu len pred pár rokmi

Podľa Pentagonu slúži k testom špionážnych lietadiel a výcviku personálu, fantazijné scenáre ale živí napríklad to, že jej existenciu armáda priznala až pred šiestimi rokmi.

​Facebooková udalosť nakoniec vyústila do dvoch festivalov, ktorých sa vo štvrtok zúčastnilo vyše 1500 ľudí.

Cez sto z nich sa nakoniec v piatok skoro ráno vydalo prašnými cestami nevadskej púšte k bránam vojenskej základne.

Lokálne úrady zadržali jednu ženu, ktorá sa pokúsila bránu podliezť, a muža, ktorý sa odpojil od skupinky a močil obďaleč.

Ďalších 75 nadšencov sa pri bráne do základne stretlo dnes pred deviatou hodinou ráno miestneho času (18:00 SELČ).

Nehostinné podmienky púšte 

Festivaly sa konali v púštnych mestečkách Rachel a Hiko, ktoré sa nachádzajú zhruba dve hodiny cesty od Las Vegas a niekoľko kilometrov od Oblasti 51.

Miestni obyvatelia sa kvôli invázii milovníkov mimozemšťanov obávali o prevádzku dedín - v obci Rachel napríklad žije len 50 ľudí a nie je tu ani obchod alebo benzínová pumpa.

Miestne úrady si zas robili starosti o zdravie návštevníkov, v púšti totiž návštevníkov čakajú drsné zmeny teplôt i nebezpečné zvieratá, napríklad škorpióny.

01 - Modified: 2023-11-22 09:00:00 - Feat.: - Title: Vedeli ste, že aj v Európe máme tajnú Oblasť 51? Lietadlom ste tam za menej ako tri hodiny 02 - Modified: 2019-07-16 13:59:03 - Feat.: - Title: Zaplaví tajomnú Oblasť 51 státisícový dav? Budeme sa brániť silou, varuje vtipkárov armáda USA
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 21:28