Reuters
StoryEditor

Upokoj sa Greta, vyber sa do kina, odporučil mladej Švédke Trump. Tá okamžite reagovala

12.12.2019, 17:03
Autor:
ČTKČTK
Donald Trump tweet napísal krátko po tom, čo časopis Time v stredu vyhlásil Gretu Thunbergovú za osobnosť roka.

Americký prezident Donald Trump odporučil vo svojom dnešnom rannom tweete Švédke Grete Thunbergovej, ktorá sa stala symbolom mladých ľudí dožadujúcich sa účinnejšieho boja proti klimatickým zmenám, aby sa upokojila a išla radšej s kamarátkou do kina.

Thunbergová na to reagovala veľmi rýchlo a získala si tým ocenenie mnohých ľudí, keď svoju charakteristiku na twitterovom účte rozšírila v duchu Trumpovho odporúčaní.

Trump tweet napísal krátko po tom, čo časopis Time v stredu vyhlásil Thunbergovú za osobnosť roka.

"Také smiešne. Greta musí zapracovať na svojom probléme zvládania hnevu a potom si zájsť s kamarátkou na nejaký dobrý starý film! Upokoj sa Greta!" napísal Trump.

Thunbergová, ktorá trpí ľahšou formou autizmu, s reakciou neotáľala. Svoj profil na twitteri promptne upravila takto: "Dospievajúca osoba, ktorá pracuje na tom, ako zvládať hnev. Práve teraz sa upokojuje a s kamarátkou sleduje dobrý starý film."

Trump sa o Thunbergovej zmienil na twitteri už v septembri, keď bola študentka v USA na klimatickom summite OSN a predniesla na ňom kritický prejav.

"Vyzerá ako veľmi šťastné dievča, ktoré sa teší na jasnú a úžasnú budúcnosť. To rád vidím," napísal vtedy Trump sarkasticky na twitteri.

Aj vtedy Švédka pohotovo zmenila svoju charakteristiku a vo svojom profile sa opísala ako "veľmi šťastné dievča, ktoré sa teší na jasnú a úžasnú budúcnosť".

Thunbergovú kritizovali za jej aktivity i ďalší politici, okrem iných aj brazílsky prezident Jair Bolsonaro. Prekážala mu jej kritika zaobchádzania s indiánmi, ktorí chránia amazonský prales pred výrubom. 

01 - Modified: 2024-04-19 20:14:18 - Feat.: - Title: Polícia oznámila totožnosť muža, ktorý sa zapálil pred súdom s Trumpom. Motivovali ho konšpirácie 02 - Modified: 2024-04-20 08:13:11 - Feat.: - Title: Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž. Zraneniam podľahol 03 - Modified: 2024-04-19 05:32:00 - Feat.: - Title: "Pohni sa, Európa!" Starý kontinent by mal poskytnúť Ukrajine viac pomoci, tvrdí Trump 04 - Modified: 2024-04-18 21:46:07 - Feat.: - Title: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre Spojené štáty, uviedol Trump. Cez víkend má prebehnúť dôležité hlasovanie 05 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 16:08