Reuters
StoryEditor

Mimozemská DNA v liekoch a plazy vo vláde. Video kontroverznej lekárky zdieľa aj Trump

01.08.2020, 00:00
Autor:
dttdtt
Prezident tvrdí, že názor lekárky považoval za zásadný a podľa neho bola pôsobivá.

Prezident USA Donald Trump v stredu obhajoval rozhodnutie zdieľať video, na ktorom sa ku koronavírusu vyjadrila údajná lekárka Stella Immanuelová.

Tá vyhlásila, že na covid-19 pomáha prípravok hydroxychlorochín a nie je sa čoho báť.

Už skôr uviedla, že vedci pri príprave liečiv používajú DNA mimozemšťanov alebo že sexuálny styk s čarodejnicami pri snívaní vedie k zdravotným problémom.

Immanuelová sa už predtým dopustila niekoľkých pochybných lekárskych tvrdení.

Bola veľmi pôsobivá, hovorí Trump

Okrem iného uviedla, že sexuálny styk s démonmi a čarodejnicami pri snívaní môže viesť ku gynekologickým problémom, alebo že vedci používajú pri výrobe liekov a vakcín mimozemskú DNA, s cieľom zbaviť ľudí ich pobožnosti.

"Môžem vám povedať toto. Bola v televízii spolu s mnohými ďalšími lekármi. Boli to veľkí fanúšikovia hydroxychlórochínu. Myslím, že bola veľmi pôsobivá," uviedol Trump na utorkovom brífingu ku koronavírusu.

"Neviem, odkiaľ pochádza, ale povedala, že má skúsenosti so stovkami úspešne vyliečených pacientov," vyhlásil Trump.

Prezident tiež uviedol, že názor Immanuelovej považoval za zásadný.

"Myslím, že sú to všetko veľmi rešpektovaní lekári," dodal Trump. Keď ho novinári konfrontovali s podrobnosťami o predchádzajúcich tvrdeniach Immanuelovej, značne zneistel. "Nič o nej neviem," uviedol a tlačovú konferenciu urýchlene ukončil.

Hit v konzervatívnych kruhoch

Na videu zdieľanom prezidentom aj jeho synom Donaldom Trumpom juniorom stojí skupina údajných lekárov pred budovou amerického Najvyššieho súdu.

Prejav Immanuelovej sa okamžite stal hitom v konzervatívnych kruhoch a dočkal sa miliónov zhliadnutí cez internetové platformy.

Mnohé z nich, napríklad YouTube, Twitter alebo Facebook, sa ho od tej chvíle snažia kvôli dezinformáciám odstrániť. Lekárka totiž vyzvala ľudí, aby sa koronavírusu nebáli, pretože im nič nehrozí.

USA pritom covid-19 zaregistrovali už u takmer štyroch a pol milióna ľudí, viac ako 149 tisíc z nich zomrelo.

Hydroxychlorochín funguje skvele, hovorí

Immanuelová na nahrávke hovorí, že nedávne štúdie dokazujúce neúčinnosť antimalarika hydroxychlórochínu pri liečbe covidu-19 sú mylné informácie šírené "podvodnými farmakologickými firmami".

"Nikto nemusí ochorieť. Na tento vírus totiž existuje liek," vyhlásila podľa The Independentu.

Immanuelová ďalej tvrdí, že už liečila 350 pacientov s covidom-19 a všetkým sa po podaní antimalarika uľavilo. "Hydroxychlórochín funguje tak dobre, že nie je nosenie rúšok a izolácia potrebná," uviedla.

Vystúpenie lekárov zorganizovala pravicová organizácia Tea Party Patriots financovaná bohatými republikánmi.

Americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv FDA účinnosť hydroxychlórochínu opakovane spochybnil s tým, že môže spôsobiť problémy so srdcom. Svetová zdravotnícka organizácia WHO uviedla, že v súčasnosti neexistujú žiadne dôkazy o účinnosti preparátu pri liečbe či prevencii covidu-19.

Šírenie homofóbnych názorov

Okrem prejavu o hydroxychlórochíne je Immanuelová tiež často k videniu na svojom kanáli na YouTube, ktorý opakovane použila na šírenie homofóbnych a antitranssexuálních názorov. Protestovala napríklad proti legalizácii manželstiev homosexuálov a potratov. Vyhlásila tiež, že vládu USA riadia plazy.

"Ako dlho ešte dovolíme nepriateľom získavať moc nad naším milovaným národom. Ako dlho ešte dovolíme homosexuálnej propagande, svetskému humanizmu, Iluminátom a démonickému novému svetovému poriadku ničiť naše domovy, rodiny a spoločnosť USA," hlása napríklad jeden z názvov jej videí.

01 - Modified: 2020-07-07 19:27:07 - Feat.: 0 - Title: USA opúšťajú Svetovú zdravotnícku organizáciu. Dôvodom má byť aj zlá reakcia na pandémiu 02 - Modified: 2020-07-12 10:30:40 - Feat.: 0 - Title: Trump vystúpil prvý raz na verejnosti v rúšku: Keď ste v nemocnici, sa to od vás očakáva 03 - Modified: 2020-07-22 11:12:46 - Feat.: 0 - Title: Trump vyslal polovojenské jednotky na potlačenie protestov. Sú to okupačné sily, kritizuje senátor 04 - Modified: 2020-07-31 05:52:11 - Feat.: 0 - Title: Trump tvrdí, že voľby odložiť nechce. Neželá si však ani ich neférový priebeh
01 - Modified: 2024-04-16 06:10:41 - Feat.: - Title: V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali 02 - Modified: 2024-04-15 21:17:00 - Feat.: - Title: Propalestínski demonštranti zablokovali dopravu na moste Golden Gate. Protestom chcú mať dopad na ekonomiku 03 - Modified: 2024-04-15 13:52:58 - Feat.: - Title: V New Yorku začína proces s Trumpom, aj v prípade viny by sa stále mohol stať prezidentom 04 - Modified: 2024-04-15 13:03:03 - Feat.: - Title: Sankcie neovplyvnia dodávky hliníka na svetové trhy. Môže sa to obrátiť proti Západu, reaguje Rusko 05 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
16. apríl 2024 10:51