TASR/Andrew Harnik
StoryEditor

Biden kritizoval Trumpa. Dúfam, že ľudu oznámi, že na rúškach záleží, povedal

06.10.2020, 07:23
Autor:
TASRTASR
Biden v pondelok počas vystúpenia v Miami Trumpovi vyčítal, že bagatelizuje dôležitosť nosenia rúšok počas epidémie.

Demokratický kandidát prezidentských volieb v USA Joe Biden v noci na utorok kritizoval prezidenta USA Donalda Trumpa za jeho výrok, že Američania by sa nemali báť choroby COVID-19 a nenechať ju, aby ovládla ich životy.

Trump to vyhlásil v situácii, keď on sám i jeho manželka Melania patria k nakazeným.

"Povedzte to 205-tisíc rodinám, ktoré (počas epidémie) o niekoho prišli," odkázal Trumpovi Biden.

​Obaja kandidáti sa minulú stredu stretli na jednom pódiu v televíznej debate. Ich duel sa odohral len dva dni pred tým, ako Trump oznámil, že mali s manželkou pozitívne výsledky testov na koronavírus nového typu. Následne si dal test urobil aj Biden s manželkou - ich testy však vyšli negatívne.

Agentúra AP dodala, že Biden v pondelok počas vystúpenia v Miami Trumpovi vyčítal, že bagatelizuje dôležitosť nosenia rúšok počas epidémie.

"Dúfam, že prezident, ktorý si prešiel tým, čo prežil - a som rád, že podľa všetkého sa z toho dostane celkom dobre -, oznámi americkému národu poučenie, čo z toho plynie: že na rúškach záleží," uviedol Biden.

AP však konštatovala, že toto odporúčanie zostalo bez povšimnutia, pretože Trump po prepustení z nemocnice a návrate do Bieleho domu Američanom odkázal, aby koronavírusu nedovolili, aby im ovládol život.

Vo videu na sociálnej sieti Twitter Trump deklaroval, že koronavírus "porazíme. Máme najlepšie lekárske vybavenie, najlepšie lieky, to všetko bolo nedávno vyvinuté."

Trump dodal, že krajina a jej ekonomika sa budú aj naďalej znovu otvárať. "Choďte von, (súčasne) buďte opatrní," vyzval Trump, ktorý pri nakrúcaní videoposolstva nemal rúškom prekryté ústa ani nos.

Jeho lekár, Sean Conley, pritom v pondelok novinárom potvrdil, že Trump je stále infekčný.

Trump bol v pondelok podvečer miestneho času prepustený z vojenskej nemocnice v Marylande. Televízia CNN i ďalšie televízne stanice jeho odchod z nemocnice vysielali v priamom prenose.

01 - Modified: 2024-04-19 20:14:18 - Feat.: - Title: Polícia oznámila totožnosť muža, ktorý sa zapálil pred súdom s Trumpom. Motivovali ho konšpirácie 02 - Modified: 2024-04-19 19:29:30 - Feat.: - Title: Bidenova administratíva "nemôže podporiť" izraelskú ofenzívu do Rafahu, tvrdí Blinken 03 - Modified: 2024-04-20 08:13:11 - Feat.: - Title: Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž. Zraneniam podľahol 04 - Modified: 2024-04-19 05:32:00 - Feat.: - Title: "Pohni sa, Európa!" Starý kontinent by mal poskytnúť Ukrajine viac pomoci, tvrdí Trump 05 - Modified: 2024-04-18 21:46:07 - Feat.: - Title: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre Spojené štáty, uviedol Trump. Cez víkend má prebehnúť dôležité hlasovanie
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 13:45