StoryEditor

Pohľadnica: Hnevajú ma zaplatení demonštranti

29.11.2007, 23:00

Neviem ešte, koho budem voliť. Myslím si, že Putinova strana je dobrá, ale určite získa viac ako 50 percent kresiel v parlamente, pretože veľa ľudí bude voliť jeho Jednotné Rusko. Ja by som chcel už vidieť aj nejakú konkurenciu.
Som nahnevaný, ako zahraničné médiá zle informujú o skutočnej situácii -- o demonštráciách pod názvom Pochod tých, ktorí nesúhlasia. To je to protiputinovské hnutie.
Fotografie, ktoré robia zahraničné agentúry, sú stále o tom istom. Prečo iba ukazujú obrázky, na ktorých polícia iba zatýka ľudí? Ukazujú stále zatknutie Borisa Nemcova. Ale prečo nikdy neukážu nahrávku alebo snímku, kde on ako prvý napadne človeka -- zrejme proputinovského, ktorý mu napríklad chcel dať list. Veľa z týchto ľudí pri posledných medializovaných demonštráciách v Moskve a Petrohrade doslova provokovalo políciu -- hádzali kamene, fľaše, urážali ich nadávkami. Dokonca aj ženy. Ale toto BBC neukáže. Demonštranti mohli organizovať protesty na povolených miestach, ale oni prelomili zátarasy a policajné kordóny a zablokovali ulice.
Nie je to zvláštne, že niektoré známe ruské osobnosti, ktoré už dlhé roky žijú v USA, sa vracajú domov, aby sa stali lídrami týchto pochodov. Medzi nimi, samozrejme, Garri Kasparov. Prečo sa vrátil pred voľbami. Čo robil celé roky predtým. Kto ho vlastne financuje?
A prečo americká vláda tak jemne komentovala rozohnanie demonštrácie v Tbilisi, keď až 500 ľudí skončilo v nemocniciach a o demonštráciách v Petrohrade povedali, že to je nehumánne a je to porušovanie ľudských práv.
Tento pochod v Petrohrade som videl. Bol som pri tom. Ľudia sú si na vine, že ich polícia zatýkala, pretože ju provokovali, nerešpektovali ich požiadavky. Medzi demonštrantmi sú veľakrát aj nacisti, skinhedi a mnoho starých ľudí.
Nie som až tak za Putina a jeho stranu, ale som proti týmto pochodom -- proti objednaným ľuďom, ktorí sú schopní urobiť čokoľvek pre peniaze, a tým, ktorí sa vracajú z USA a sľubujú nám lepší život. Som proti zahraničným masmédiám, ktoré sa stále snažia zle informovať o situácii v Rusku. Čítam o tom aj na fóre Rusov žijúcich vo Veľkej Británii...

Alexey Gagan, 22-ročný študent z Petrohradu

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
02. máj 2024 17:35