StoryEditor

Rodolphe "Skip" Vallee

04.12.2007, 23:00

"Hovor mi Skip," dovolí hovoriť tým, ku ktorým má bližšie. Pre ostatných je americký veľvyslanec na Slovensku Rodolphe Vallee. Do Bratislavy prišiel 11. augusta 2005, predtým riadil energetickú firmu R.L. Vallee, Inc., ktorá je jednotkou v štáte Vermont čo sa týka distribúcie motorových palív. Ešte pred pôsobením v tejto rodinnej firme bol na výkonných pozíciách viacerých spoločností v oblasti spracovania odpadu, biomasy, hydro a ďalších obnoviteľných zdrojov energie.
Politickú kariéru začal v roku 1982 ako regionálny manažér kampane amerického senátora Roberta Stafforda a neskôr pracoval v komisii Senátu pre vzdelanie. Prezident George W. Bush ho neskôr vymenoval do poradenskej komisie pre obchod.
Veľvyslanec študoval biológiu, z ktorej získal bakalársky diplom s orientáciou na životné prostredie a neskôr magisterský titul z ekonómie, so špecializáciou na investície do alternatívnych zdrojov energie. Na univerzite Williams v štáte Massachussetts bol kapitánom hokejového tímu. Na lokálnej úrovni sa angažoval aj ako riaditeľ Mater Christi School a ako futbalový tréner. So manželkou Denise má dvoch synov.
Skip je okrem iného zanietený lyžiar, lovec a rybár.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
28. apríl 2024 06:07