StoryEditor

Vojna v Líbyi. Lietadlá zabili mnoho ľudí (video)

Sledujeme online | Bezletová zóna nad Líbyou sa rozširuje a pokrýva už 1000 kilometrov.

23:00 Nápor prisťahovalcov na juhotaliansky ostrov Lampedusa stále rastie. Potom, čo sa ich tam za posledných 24 hodín vylodilo ďalších 1400, ich je na malom ostrove s rozlohou 20 kilometrov štvorcových 5400, teda takmer toľko ako stálych obyvateľov. sa proti vzniknutej situácii búria, napísala dnes agentúra AFP.

22:30 Hovorca rebelov v Misuráte povedal BBC: "Je to katastrofa. Máme štyridsať mŕtvych, viac než dve stovky zranených. Kaddafi prvýkrát zastavil paľbu, ľudia potom vyšli do ulíc protestovať. V tom do nich začali vojaci páliť ťažkými zbraňami. Dokonca zastrelili troch zdravotníkov. "

21:25 Televízia Al-Arabíja informuje, že Kaddáfího jednotky ovládli mesto Misura. Informáciu nemožno overiť.

21:05 Líbyjský hovorca vlády vyhlásil, že pri poslednom nálete na letisko a prístav v Syrte zahynulo mnoho ľudí.

20:55 Štyroch žurnalistov novín New York Times, ktorí boli šesť dní zadržiavaní v Líbyi, dnes tamojšie úrady prepustili na slobodu a nachádzajú sa už v Tunisku. Informoval o tom samotný denník.

20:40 Taliansky premiér Silvio Berlusconi v Turíne vyhlásil, že by velenie nad operáciami v Líbyi malo prejsť do rúk NATO.

20:25 Líbyjská štátna televízia informuje, že na Tripolis padajú ďalšie bomby. 

20:15 Tri explózie dnes večer bolo počuť v líbyjskej metropole Tripolis. Informovala o tom televízia CNN. O jednej explózii informovala tlačová agentúra Reuters, podľa ktorej za výbuchom nasledovala protilietadlová paľba. Podľa líbyjskej štátnej televízia sa Tripolis stal terčom novej vlny vzdušných útokov. 

20:10 K nasadeniu šiestich nórskych stíhačiek typu F-16, ktoré Nórsko prisľúbilo do medzinárodnej operácie na zriadenie bezletovej zóny nad Líbyou, zatiaľ nedôjde. K nasadeniu týchto strojov dôjde až potom, keď budú jednoznačne jasné štruktúry velenia.

20:05 S kritikou prišla aj čínska tlač, podľa ktorej útoky porušujú medzinárodné pravidlá a hrozí vyvolaním ďalších nepokojov na Blízkom východe. Čína pritom nevyužila možnosť zablokovať rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN, ktorá dala útokom zelenú.

20:00 Pomerne ostro sa proti zásahu v Líbyi postavil juhoafrický prezident Jacob Zuma. "Ako Južná Afrika hovoríme nie zabíjaniu civilistov. Nie doktríne zmien režimov a nie zahraničnej okupácii Líbye alebo akéhokoľvek iného suverénneho štátu," vyhlásil Zuma.

19:55 Liga arabských štátov "rešpektuje" rezolúciu Bezpečnostnej rady, ktorá povolila vojenský zásah v Líbyi, povedal  generálny tajomník ligy Amr Músa. Zásah "na obranu civilistov" podporila iracká vláda, zatiaľ čo severoafrická odnož teroristickej siete al-Kájda varovala líbyjských povstalcov pred tým, aby zasahujúcemu Západu verili. Turecko potom vyslovilo rozpaky nad "prominentnou úlohou" Francúzska pri presadzovaní rezolúcie.

19:30 Amerika čoskoro obmedzí svoju účasť na líbyjskej operácii, povedal americký minister obrany Robert Gates agentúre Interfax. Informovala o tom agentúra Reuters. Podľa Gatesa by bolo chybou, ak by mala koalícia v úmysle zabiť Kaddáfího.

19:10 Severoatlantická rada prerušila rokovania o prípadnom zapojení NATO do vojenských akcií proti Líbyi. Podľa diplomatických zdrojov nie je jasné, či budú ešte dnes obnovené, alebo sa presunú na utorok.

19:05 Bezletová zóna nad Líbyou sa rozširuje, blíži sa k Tripolisu a pokrýva už 1000 kilometrov. Informoval o tom dnes americký generál Carter Ham. Podľa neho sa bezletová zóna rozšíri čoskoro smerom na juh k mestám Briga a Misuráta, približne 200 kilometrov východne od Tripolisu.

18:55 Spojencom sa podľa amerických činiteľov podarilo zastaviť postup Kaddáfího síl na Benghází, Misurátu a Adžedábíju. S povstalcami vraj koalícia zatiaľ činnosť priamo nekoordinuje. V pondelok prešli spojenci podľa agentúry AFP ku druhej fáze operácie, ktorej cieľom je prerušiť zásobovacie reťazce Kaddáfího síl a obmedziť tak ich akcieschopnosť.

18:42 Sily líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího obkľúčili povstaleckú baštu na západe krajiny Misurátu a odrezali ju od dodávok vody. V centre mesta sú podľa agentúry Reuters vojaci prezlečení za civilistov.

18:40 Podľa amerického generála sa spojeneckým silám podarilo ochromiť protileteckú obranu Líbye a jej letectvo. V nasledujúcich dňoch preto vraj útokov bude ubúdať. "Našou úlohou nie je podporovať opozíciu," povedal generál. Dodal, že spojenci nie sú s povstalcami.

18:20 Velenie operácií medzinárodných síl dohliadajúcich na dodržiavanie podmienok bezletovej zóny nad Líbyou by malo prejsť na Severoatlantickú alianciu. Uviedol to dnes britský premiér David Cameron. Zdôraznil, že cieľom vojenských operácií je zastavenie násilia proti civilistom, nie invázia a zahraničná okupácia krajiny.

18:10 Cena severomorskej ropy Brent dnes vzrástla o viac ako percento a vyšplhala sa nad 115 dolárov za barel. Začatie vojenských operácií západných krajín proti Líbyi vyvolalo obavy z eskalácie násilia v severnej Afrike a na Blízkom východe, teda v oblasti s veľkými zásobami ropy, a súčasne spôsobilo tlak na rast cien.

17:50 "Oznamujem Dolnej snemovni, že dnes koaličné sily do značnej miery obmedzili líbyjské vzdušné jednotky a že konečným výsledkom je, že bezletová zóna bola efektívne vytvorená nad Líbyou", povedal britský premiér David Cameron v britskej dolnej komore parlamentu. Informovala o tom BBC News.

17:45 Spojenci v Líbyi rozširujú bezletovú zónu na juh a západ krajiny. Novinárom to dnes povedal americký generál Carter Ham. Sily líbyjského diktátora Muammara Kaddáfího sa sťahujú od bašty povstalcov proti jeho režimu Benghází a "neprejavujú veľkú schopnosť či vôľu" pokračovať v boji, uviedol americký generál.

17:35 Zatiaľ čo ruský premiér Vladimir Putin prirovnal rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN o Líbyi so stredovekou výzvou ku krížovému ťaženiu, ruský prezident Dmitrij Medvedev označil rezolúciu za správnu a slová o križiackej výprave za neprijateľné.

17:30 Líbyjská vzbúrenecká Národná rada nebude vyjednávať s Muammarom Kaddáfím o zastavení vojenského konfliktu. Vyhlásil to dnes vysoký predstaviteľ rady Háfiz Ghoga. Ako povedal na tlačovej konferencii v Benghází, Kaddáfí je "medzinárodne hľadaným vojnovým zločincom", ktorý bude súdený za genocídu páchanú na vlastnom obyvateľstve.

17:20 Sily lojálne líbyjskému vodcovi Muammarovi Kaddáfímu dnes vo vzbúrencami kontrolovanom meste Misuráta strieľali do davu neozbrojených ľudí, pričom najmenej deviatich z nich zabili. Agentúru Reuters o tom informoval jeden z miestnych obyvateľov.

17:17 Slovensko sa zasadzuje v ponímaní intenzity operácie voči Líbyi za skôr zdržanlivejší prístup. Slovenský minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda po dnešnom zsadnutí Rady Európskej únie pre zahraničné vzťahy však pripustil, že pokiaľ koalícia spojencov pristúpila k vojenským útokom, tie sa diali za účelom dosiahnutia zaistenia nedotknuteľnosti civilistov, nie dodržania bezletovej zóny nad územím Líbye.

17:16 Slovensko sa nebude zapájať do vojenských zásahov v Líbyi. Jednoznačne sa na tom dnes zhodli prezident Ivan Gašparovič a premiérka Iveta Radičová. Podľa hlavy štátu však v budúcnosti môže dôjsť k situácii, ktorá prípadne povedie k prehodnoteniu slovenskej účasti v takejto operácii.

17:15 Iránsky náboženský vodca ajatolláh Alí Chomejní odsúdil intervenciu spojencov v Líbyi a povedal, že ich cieľom je "získať do svojich rúk svoju ropu". Irán podľa neho podporuje líbyjských rebelov, napísala AFP.

17:04 Dohľad nad vojenskými akciami voči Líbyi by mala čo najskôr prevziať Severoatlantická aliancia (NATO). V Bruseli to po rokovaní s kolegami z krajín EÚ povedal šéf českej diplomacie Karel Schwarzenberg. "Toho času je to tak, že tu operujú rôzne sily a majú rôzne velenie ... To je však pre akékoľvek vojenské ťaženie trochu nedobrý spôsob. Vojna sa musí viesť z jedného miesta, a preto by bolo dobré, keby sa velenie celej akcie zjednotilo," povedal českým novinárom Schwarzenberg.

16:39 Priaznivci Kaddáfího režimu dnes demonštrovali pred sídlom premiéra Downing Street v Londýne. Spojenci v noci na pondelok začali druhú fázu leteckých útokov na Líbyu.

16:21 Nicholas Kristof z New York Times tweetuje: "oslavujeme síce prepustenie novinárov z Líbye, ale myslíme na žurnalistov a ďalších pracovníkov televízie Al Džazíra, ktorí stále zostávajú zadržaní." V pondelok boli prepustení štyria novinári z denníka: Anthony Shadid, Tyler Hicks, Lynsey Addario a Stephen Farrell. Štyria ďalší z Al Džazíry, vrátane jedného Brita, sú zadržaní.

16:18 Správa o tom, že jeden z Kaddáfího syov je vážne ranený nie je pravda, napísal Peter Beaumont z britského listu Guardian. Podľa pôvodných informácií bol zranený počas útoku líbyjského pilota, ktorý opustil Kaddáfího sily. Peter Beaumont bol blízko miesta údajného incidentu a uviedol, že nešlo o žiadny pád.

16:10 Vzbúrenci V Líbyi súhlasia s leteckými útokmi zahraničných vojsk, ktoré útočia na Kaddáfího jednotky a ďalšie vládne ciele. Nechcú však, aby sa spojenci zapojili do pozemnej vojny, povedal pre agentúru Reuters jeden z rebelov Ahmed El-Hasi.

15:35 Nepokoje v severnej Afrike a na Blízkom výchde vyhnali cenu severomorskej ropy Brent opäť nad 115 dolárov za barel.

15:20 O ďalšom postupe v Líbyi bude Bezpečnostná rada OSN opätovne rokovať za zatvorenými dverami dnes o ôsmej hodine večer stredoeurópskeho času. Informormovala o tom agentúra AFP.

14:56 EÚ Európska únia schválila okrem rozšírenia reštriktívnych opatrení voči líbyjskému režimu aj zmrazenie finančných prostriedkov 19 hlavných egyptských činiteľov, vrátane bývalého prezidenta Husního Mubaraka. Okrem neho únia rozhodla o zmrazení kont aj niektorým členom jeho rodiny.

14:37 Predseda ruskej vlády Vladimir Putin prirovnal rezolúciu Bezpečnostnej rady OSN týkajúcu sa Líbye ku stredovekej výzve na križiacku výpravu. Povedal, že zasahovanie do záležitostí iných krajín sa stáva trendom americkej zahraničnej politiky. Vyhlásil tiež, že udalosti v Líbyi ukazujú, že Rusko by malo posilniť svoje obranné schopnosti.

14:30 Šéf britských ozborojených síl pre agentúru AFP vyhlásil, že Muammar Kaddáfí nie je cieľom pre vojenské akcie. Generál Sir David Richards, šéf obranného štábu, hovoril po tom, čo britský minister zahraničia William Hague odmietol vylúčiť, že letecké útoky by sa špecificky zameriavali na Kaddáfího.

13:58 Európska únia dnes rozšírila sankcie voči líbyjskému režimu na ďalších 11 osôb a deväť firiem. Pridajú sa tak na už existujúci zoznam viac ako dvoch desiatok predákov a niekoľkých spoločností, ktorým únia už dávnejšie zmrazila finančné aktíva kvôli podielu na násilnostiach proti opozícii a činiteľom naviac zakázala jazdiť do Európskej únie.

Šéfovia diplomacií súčasne konajú aj o tom, ako by sa ďalej mohla EÚ zapojiť do riešenia situácie v Líbyi. Voči armáde vodcu Muammara Kaddafiho už začali zasahovať sily medzinárodnej koalície, ktorej členmi sú aj niektoré z krajín Európskej únie.

13:28 Podľa švajčiarskeho novinára Gaetana Vannaya, ktorý strávil v meste Zitan deväť dní, hovorí, že vo východnej časti mesta sa nepretržite bojuje už od včera.

13:20 Podľa arabských médií vyšli dnes do ulíc sýrskeho mesta Dara tisíce demonštrantov. V Jemene z politických funkcií odstúpil už aj švagor prezidenta Saliha.

13:08 Britské lietadlá Tornádo museli dnes ustúpiť od plánu bombardovať vojenské ciele, pretože na mieste boli civilisti. Američania aj povstalci obviňujú Kaddáfího, že používa živé štíty.

12:54 Podľa alžírskeho denníka Shuruk dostal pilot Mohammed Mukhtar od veliteľov režimu rozkaz bombardovať mesto Adžedabíja. Z ničoho nič však zmenil kurz a namieril svoj ​​stroj priamo na Kaddáfího sídlo. Zdroj z líbyjskej vlády však vraj celý príbeh označil za "nezmysel".

12:32 Talianska agentúra AGI uvádza, že podľa rebelov bol údajne mŕtvy šiesty z Kaddáfího synov Chámis (32 rokov) v sobotu v rezidencii Bab al-Azíz vo chvíli, keď sa ozval výbuch a začal stúpať dym.

Spojenci sa k útoku na Kaddáfího "pevnosť" na južnom predmestí Tripolisu neprihlásili, povstalci teraz tvrdia, že išlo o samovražedný útok vykonaný pilotom, ktorý predtým dezertoval z armády.

Oficiálna líbyjská médiá ani veľké svetové agentúry zatiaľ informáciu nepotvrdili.

12:10 Z administratívnej budovy v rezidenčnom areáli Muammara Kaddáfího zostali po útoku spojeneckých síl len trosky. Ako uviedli dôstojníci amerických jednotiek, miesto slúžilo ako veliteľstvo plukovníkovej armády.

12:00 Jednotky líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího obkľúčili mesto povstalcov Misurátu a odrezali ju od dodávok vody. Podľa agentúry Reuters sú v centre mesta vojaci prezlečení za civilistov, ktorí od nedele zabili už sedem ľudí. Vodcovia povstalcov v Misuráte uviedli, že Kaddáfího jednotky sťahujú do mesta civilistov z iných častí krajiny, aby poslúžili ako živé štíty proti náletom medzinárodných jednotiek. Líbyjská štátna televízia už predtým oznámila, že stúpenci Kaddáfího vytvárajú ľudské štíty na letiskách a ďalších strategicky významných miestach v mestách, ktoré sú pod kontrolou režimu.

Už v nedeľu údajne do Misuraty vošli Kaddáfího tanky. Mesto vzdialené asi 200 kilometrov juhovýchodne od Tripolisu však stále zostáva v moci povstalcov.

11:50 Európska únia sa do žiadnych vojenských operácií v Líbyi nezapojí, povedal pred dnešným zasadnutím ministrov zahraničných vecí európskej dvadsaťsedmičky maďarský šéf diplomacie János Martonyi.

11:39 Chamís Kaddáfí, syn líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího, sa stal obeťou samovražedného vojenského pilota, informujú dnes opozičné a arabské médiá.

11:30 Moslimskí klerici už v nedeľu vyzvali vojakov, aby vypovedali poslušnosť tomu, kto "zabíja a potláča demonštrantov". Podľa televízie Al-Arabíja tým mali na mysli prezidenta Saliha, ktorý vraj nariadil piatkový útok na protestujúcich, pri ktorom zahynulo 50 ľudí. Nepokoje v Jemene trvajú už mesiac, zomrelo pri nich okolo 80 Jemenčanov.

11:09 Do centra jemenskej metropoly dorazili tanky a obrnené vozidlá. V Saná a ďalších mestách už niekoľko týždňov protestujú tisícky ľudí proti režimu prezidenta Alí Abudulláha Saliha. Dnes sa k opozícii podľa správ agentúry AP pridali aj traja z najvyšších predstaviteľov jemenskej armády, okrem iných aj generál Ali Muhsin al-Ahmar.

10:30 Britský tieňový minister Jim Murphy obvinil vládu premiéra Camerona z "neopatrných rečí" o Kaddáfim ako o legitímnom cieli.

10:00 "Lietadlá Spojených arabských emirátov  sa pripojili ku katarskými, americkým a britským letcom, ktorí bránia bezletovú zónu nad Líbyou", tweetuje stanica Al-Džazíra.

09:55  Rast ceny zlata súvisí s vyšším politickým napätím na Blízkom východe a v severnej Afrike. Ak zostane dolár podľa slabým a nepokoje budú pokračovať, cena unce zlata si môže vytvoriť nový rekord.

09:30 Khaled Aneiba, chirurg z nemocnice v Oxforde, v rozhovore s BBC popísal momentálnu náladu v Benghází, ktoré spojenecké jednotky "ochranili" pred vstupom Kaddáfího mužov. "Ľudia naozaj šťastní, keď vidia, že Kaddáfí odchádza. Nedokážete si ani predstaviť, ako Líbyjčania zjednotení. Môžem vám povedať, že keby sme mali zajtra slobodné voľby, boli by ste prekvapení - 99,9 percent by sa chcelo Kaddáfího zbaviť."

09:05 Vojenské akcie v Líbyi zvyšujú cenu ropy. Ropa Brent dnes ráno zdražela o 1,5 % a predáva sa tesne pod hranicou 116 USD (82,10 eura) za barel.

08:50 Britský minister obrany Liam Fox v sobotu povedal, že je možné, že  vojská budú s Kaddáfim zaobchádzať ako s legitímnym cieľom leteckých útokov. On sám by útok na líbyjského vodcu vraj schvaľoval, píše denník Daily Mail. Priznáva ale, že je "rozdiel medzi tým, keď je niekto legitímny cieľ a keď mierite priamo proti nemu". Pred začatím paľby je ale podľa neho dôležité uvedomiť si, aké by takýto útok mal následky pre civilistov.

08:35 Francúzsko nemá informácie, že počas medzinárodného vojenského zásahu proti Líbyi prišli o život civilisti. Povedal to hovorca francúzskej vlády Francois Baroin. "Nie sú informácie o zabitých civilistoch, ktorých by si bolo francúzske velenie vedomé," povedal Baroin pre televíznu stanicu Canal+.

08:20 Stúpenci Muammara Kaddáfího vyšli v nedeľu v noci do ulíc Tripolisu. Okrem transparentov v rukách držali aj časti šrapnelu, ktorými podľa líbyjskej vlády spojenecké jednotky pálili na Kaddáfího rezidenciu.

06: 50 Západní spojenci dnes ráno podnikli ďalšie nálety na ciele v Líbyi. Oznámila to bez ďalších podrobností agentúra Reuters s tým, že predtým sa im podarilo zastaviť postup síl režimu Muammara Kaddáfiho na mesto Benghází. Nálety si vzali za cieľ znovu aj protileteckú obranu, ktorá západným strojom bráni v strážení vzdušného priestoru.

06:40 Vietnamská vláda vyzvala všetky zúčastnené strany vo vojenskej operácii v Líbyi na zdržanlivosť. "Vietnam je hlboko znepokojený stupňujúcim sa napätím a vojenskými aktivitami v Líbyi bez zohľadnenia následkov na životy Líbyjčanov, ako aj na regionálny mier a stabilitu," uviedla hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Nguyen Phuong Nga pre denník Viet Nam News.

06:20 Britská vláda pochybuje o prímerí vyhlásenom líbyjskou armádou. "Všetci si určite spomíname, ako plukovník Kaddáfí v uplynulých dňoch vyhlásil prímerie, ktoré však veľmi rýchlo aj porušil," uvádza sa vo vyhlásení britského premiéra Davida Camerona.

06:18 NATO ako celok sa do vojenských operácií v Líbyi nezapojí. Veľvyslanci z 28 štátov NATO však napokon počas víkendového maratónu rokovaní v Bruseli schválili operačný plán pre monitorovanie zbrojného embarga OSN voči Líbyi, uvádza sa vo vyhlásení aliancie.

06:15  Šéfovia diplomacií krajín Európskej únie sa dnes v Bruseli budú zaoberať vývojom posledných udalostí v Líbyi.

06:10 Pentagón očakáva, že vedúcej úlohy v operácii v Líbyi sa čoskoro ujme britsko-francúzska koalícia alebo Severoatlanticka aliancia ako celok. Počas letu na návštevu Ruska to vyhlásil americký minister obrany Robert Gates.     Hoci Spojené štáty sa úplne nezrieknu svojej úlohy v ofenzíve proti Kaddáfímu, nebudú zastávať "hlavnú úlohu," dodal Gates.

06:00 Administratívnu budovu v Kaddáffího rezidenčnom komplexe v noci na dnes úplne zničila raketová strela. Oznámila to agentúra AFP s odvolaním na hovorcu Kaddáfího režimu Musu Ibrahima. V budove bolo podľa koalície velenie líbyjských síl.


_____________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

Svet je v najväčšej vojne od Iraku

Desiatky stíhačiek, množstvo vojnových lodí a desiatky mŕtvych na oboch stranách vojnovej línie. Práve tak v súčasnosti vyzerá situácia v Líbyi, kde spojenci v sobotu odštartovali najväčší vojenský zásah od čias útoku na Irak v roku 2003. Vojenskú operáciu Odyssey Dawn (počiatok úsvitu) začali Francúzi, ktorí nad líbyjské územie vypustili svoje stíhačky ako prvé.

 

 

 

 

"Zasahujeme, aby sme umožnili líbyjskému ľudu vybrať si svoj osud. Kaddáfího násilie a teror ho nemôžu zbaviť práva,“ povedal v sobotu francúzsky prezident Nicolas Sarkozy.


Spojenci práve zaútočili na Kaddáfího vládne sily, ktoré napriek prímeriu vnikli do bašty povstalcov v líbyjskom Benghází.

 

Rebeli udržali baštu
K Francúzom sa počas soboty pripojili aj ďalšie krajiny. Medzi prvými svoju vojenskú účasť potvrdili Briti, nasledovali ich Američania, Kanaďania a Taliani.

Cieľ spojencov je jasný: udržať nad Líbyou bezletovú zónu, zabezpečiť ochranu civilistov a predovšetkým zabrániť Kaddáfímu v ďalších masakrách.

Aj preto široká koalícia Západu začala útočiť najmä na mestá, kde prebiehali najväčšie boje medzi povstalcami a vládnymi jednotkami. Od piatka v ozbrojených konfliktoch zahynulo viac ako sto ľudí.                                            

Situácia sa však podľa spojencov vyvíja presne podľa očakávaní. Včera sa im podarilo pomocou náletov a desiatok riadených striel ubrániť
Benghází, baštu povstalcov na východe krajiny.

Kaddáfí sa nevzdá
Aj napriek tomu, že vojenský zásah prisľúbili aj ďalšie krajiny, líbyjský diktátor Muammar Kaddáfí sa nevzdáva. Najnovšie sa rozhodol otvoriť vojenské sklady a vyzbrojiť viac ako milión mužov a žien.

"Líbya je pripravená na dlhotrvajúce boje,“ odkázal spojencom diktátor. Podľa analytika ide o demonštráciu moci. "Povedie to k ďalšiemu krviprelievaniu,“ povedal HN analytik Jakub Kulhánek.

01 - Modified: 2004-03-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bezpečnostné opatrenia 02 - Modified: 2004-03-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Podozriví vo väzbe 03 - Modified: 2004-03-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Muňkov prípad sa asi vráti do parlamentu 04 - Modified: 2004-03-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Figeľ zodpovedný za Európu na webe 05 - Modified: 2004-03-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Mobilné telefóny ako teroristická hrozba 06 - Modified: 2004-03-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zúžený pohľad na ľudské práva 07 - Modified: 2004-03-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Dostaví sa osudový vplyv informatizácie na zamestnanosť 08 - Modified: 2004-03-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ladislav Nižňanský obvinený z vraždy 164 ľudí 09 - Modified: 2004-03-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Erupcie na Slnku boli väčšie ako sa vedci nazdávali 10 - Modified: 2004-03-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Médiá o Kerryho pôvode
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 17:49