StoryEditor

Som ruský okupant a krvilačný netvor. Videohit šíri aj Putinov vicepremiér

04.03.2015, 18:59

Viac ako tri milióny zhliadnutí na portáli YouTube už zaznamenal nový hit prokremeľskej propagandy s názvom „Som ruský okupant.“ Profesionálne vyrobený klip operuje s tézou, že Rusi do každej krajiny, ktorú obsadili, priniesli pokrok. Na svojom twitterovom účte ho zdieľal aj Putinov vicepremiér Dmitrij Rogozin.

Keď niečo na Twitteri zdieľa ruský vicepremiér, vidí to pol milióna ľudí, ktorí jeho profil sledujú. V jednom z posledných tweetov stálo: "Som ruský okupant."
 


Rogozin tak odcitoval názov videa, ktoré za päť dní na YouTube videlo tri a štvrť milióna ľudí. Autorom klipu je – aspoň podľa dostupných dát – istý Jevgenij Žurov z Novosibirsku, pôsobiaci v rámci skupiny "Net OKejam". Práca je na obstojnej remeselnej úrovni - klip má svižné tempo, vizuálne nápaditú grafiku, sprievodnú hudbu, ktorá rámcuje jeho slovný obsah...

A tým obsahom nie je nič iné než obhajoba ruských vojenských výbojov ako exportu civilizácie.



"Kedysi som obsadil Sibír. Teraz tam produkujú ropu, plyn, hliník, majú mestá so škôlkami a nemocnicami. Už nie je možné zameniť ženy za soboliu kožu, tak ako tomu bolo, keď prišli Rusi. Okupoval som Pobaltie, vyrábala sa tam kvalitná rádioelektronika a autá. Teraz predávajú šproty a čistia záchody v Európe. Okupoval som strednú Áziu, stavali sme kozmodrómy, štadióny, pestovali obilie (...) okupoval som Ukrajinu. Stavali sme spolu tanky, lietadlá, autá. Teraz ničia všetko, čo zostalo a nestavajú nič nové, okrem nekonečných Majdanov a diktatúr," hovorí hlas na videu.

Mlčí pochopiteľne o tom, že aj iné krajiny sveta stavajú štadióny, trestajú obchod so ženami a rozvinuli priemysel bez potreby dobývať susedné štáty a vykonávať riadené hladomory, deportácie či vyvražďovanie obyvateľstva. Presne to sa totiž dialo v  Pobaltí, na Ukrajine a v strednej Ázii v ére, ktorú video prezentuje ako prínos "ruskej okupácie".

Video je ponímané ako e-mail americkému prezidentovi Barackovi Obamovi. "Som okupant a už ma unavuje sa za to ospravedlňovať. Narodil som sa tak, som agresor a krvilačný netvor  (...) Nepotrebujem vašu Farizejskú "slobodu", zahnívajúcu demokraciu, západné hodnoty," stojí v klipe, zakončenom odoslaním do Bieleho domu s "mierumilovnou" výstrahou: Nezahrávajte sa so mnou, viem bojovať lepšie než ktokoľvek iný. K dispozícii sú aj titulky, okrem iného v poľštine a slovenčine.

Zdroj: idnes.cz

01 - Modified: 2007-04-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ukrajine hrozia nové voľby
01 - Modified: 2024-04-20 21:34:38 - Feat.: - Title: Zelenskyj poďakoval USA za „správnu cestu“. Viac Ukrajincov zomrie, hrozí Kremeľ 02 - Modified: 2024-04-17 12:30:32 - Feat.: - Title: Kremeľ sťahuje ruských vojakov z Náhorného Karabachu. Je to pravda, potvrdil Peskov 03 - Modified: 2024-04-11 18:58:54 - Feat.: - Title: Rozhovory o Ukrajine bez Ruska nemajú zmysel, reaguje Kremeľ konferenciu vo Švajčiarsku 04 - Modified: 2024-04-11 17:22:38 - Feat.: - Title: Skrytá vo filmoch. Kremeľ platí neziskovým organizáciám značné sumy za šírenie propagandy, tvrdí Kyjev 05 - Modified: 2024-03-28 17:08:48 - Feat.: - Title: Biely dom označil tvrdenia Kremľa o útoku pri Moskve za šírenie nezmyslov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 01:37