StoryEditor

Polárna žiara rovno z postele? Toto sú najlepšie ľadové hotely na svete

27.04.2015, 09:35
Pozrite si šesť tipov na vynikajúcu a originálnu zimnú dovolenku.

Aj keď sa v týchto miestach teplota pohybuje okolo mínus 25 stupňov Celzia, lákajú tieto hotely turistov z celého sveta. Niet divu, nocľah v týchto snových hoteloch je zážitkom na celý život. Pozrite sa do šiestich najúžasnejších.



1. Arctic SnowHotel & Glass Igloos (Fínsko)
Skvelú príležitosť, ako stráviť rodinnú dovolenku či medové týždne v malebnej laponskej prírode a ľadovom tichu, ponúka Arctic SnowHotel & Glass Igloos vo Fínsku. Hotel sa skladá z niekoľkých budov a presklených iglu a všetky podlahy a kúpeľne sú vyhrievané. Pre návštevníkov je dokonca pripravené aj niekoľko sáun. Aby ste si mohli na vlastné oči vychutnať polárnu žiaru, nemusíte ani opustiť pohodlie hotela. Vďaka presklenej streche ju môžete obdivovať spolu s hviezdnou oblohu priamo z postele.
Hotelový bar i reštaurácia sú vytesané priamo do ľadu a môžete si v nich pochutnať na špecialitách laponskej kuchyne. Ale najväčším lákadlom, ktoré do tohto ľadového hotela priťahuje turistov z celého sveta, je pochopiteľne parádny výhľad na polárnu žiaru.

2. Icehotel (Švédsko)
Icehotel vyrastie vo švédskom Jukkasjärvi každoročne vždy v decembri a hostia ho môžu navštíviť väčšinou do apríla. Každý rok sa objavuje po celom svete rad „ľadových hotelov", ale tento vo Švédsku bol vôbec prvý svojho druhu. Icehotel je totiž vyrobený zo snehu a ľadových kvádrov a každý rok sa o jeho výstavbu uchádza rad renomovaných umelcov. Sen o stvorení ľadového kráľovstva si však splní iba pätnásť z nich.
Hosťom sú k dispozícii vyhrievané izby aj izby s nábytkom vyrobeným z ľadu. Hostia si dokonca môžu zarezervovať izbu, kde vďaka ľadu a svetelnej inštalácii vzniká polárna žiara priamo vo vnútri miestnosti. Každú zimu zavíta do tohto hotela až päťdesiat tisíc návštevníkov.

3. Hotel De Glace (Kanada)
Desať minút od centra kanadského Quebecu sa nachádza nezabudnuteľný Hotel de Glace, ktorý je úplne celý postavený len zo snehu a ľadu. Každý rok v období od januára do marca víta turistov z celého sveta, ktorí sa môžu tešiť na skutočne ľadové zážitky. Hotel má celkom 44 izieb a tematické apartmány, nájdete tu osvetlené ľadové sochy aj postele, krištáľové lustre a ľadovú šmýkačku. Súčasťou hotela sú aj ľadové kúpele, kde si doprajete relaxáciu v pokojnom prostredí a zažijete romantiku pod hviezdami.

4. Sorrisniva Igloo Hotel (Nórsko)
Sorrisniva Igloo Hotel nájdete v Nórsku asi 20 kilometrov od mesta Alta a 6. januára 2015 začal už šestnástu sezónu. Predstavivosť umelcov z celého sveta pomáha každoročne vykúzliť magickú atmosféru. Hotel má celkom 30 dvojlôžkových a trojlôžkových izieb a niekoľko apartmánov.
V hotelovej saune sa už od siedmej hodín ráno môžete zahriať a načerpať energiu do mrazivého dňa. V izbách vytesaných z ľadu nájdete postele potiahnuté sobou kožou a vybavené spacími vakmi, ktoré vás zahrejú aj v teplotách do -30 stupňov. Pre tých, ktorých romantická atmosféra pohltí, je pripravená súkromná kaplnka, kde si môžu páry povedať  svoje áno.    

5. Iglu Village Kühtai (Rakúsko)
Iglu Village Kühtai sa nachádza v rakúskych Alpách, len 35 kilometrov od Innsbrucku, v nadmorskej výške 2 020 metrov nad morom. Je situovaný priamo pri lyžiarskom areáli a ponúka 12 nevykurovaných iglu s farebným osvetlením, matracmi potiahnutými ovčou kožou a spacími vakmi. Vyhrievaná kúpeľňa sa nachádza len neďaleko od komplexu. Hostia tiež môžu využiť ponuku polnočného frisbee, futbalu alebo golfu na snehu.

 6. Snow Village (Fínsko)
Priamo pri severnom polárnom kruhu na fínskom území nájdete ďalší snežný hotel. Snow Village je unikátny hotel, ktorý ponúka izby zhotovené z ľadu, dve reštaurácie a veľa odpočinkových aktivít. Spolu s ďalšími hosťami sa môžete vypraviť na ryby, zažiť jazdu na psích záprahoch a alebo sa vydať na sobie „safari". Silné ľadové steny vám zaistia ničím nerušený spánok. Vyhrievaná reštaurácia v 10 metrov vysokom snehovom iglu podáva bohaté raňajky a pochutnáte si tu aj na miestnych čerstvých surovinách.

iDnes.cz

01 - Modified: 2007-03-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kto je kto: Štefan Harabin
01 - Modified: 2024-04-19 19:54:21 - Feat.: - Title: Demonštranti vo Švédsku vyzývali politikov, aby sa viac zaoberali zmenou klímy 02 - Modified: 2024-04-19 13:00:00 - Feat.: - Title: Demänovská ľadová jaskyňa je už úplne bez ľadu. Čoskoro pravdepodobne zmenia aj jej názov 03 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 04 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 05 - Modified: 2024-04-18 11:30:00 - Feat.: - Title: Pohlavie si budú môcť zmeniť už ako 16-roční. Švédsko jasnou väčšinou schválilo ľahšiu právnu tranzíciu
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 00:11