StoryEditor

Žena umrela v čakárni nemocnice. Zabila ju nevšímavosť lekárov, tvrdí jej syn

18.04.2015, 09:25

Chorá žena, ktorú priviezla do chebskej nemocnice záchranka, v čakárni skolabovala a zomrela. Podľa predbežných správ na infarkt. Príbuzní sa sťažujú na zlú starostlivosť. Ženu podľa nich nechali lekári sedieť na chodbe pred ordináciou a nevenovali sa jej.

Ťažké chvíle práve prežíva rodina Davida Dudu z Chebu. Prišla o milovanú mamičku. Päťdesiatjedenročná Eva Dudová zomrela v utorok v čakárni chebskej nemocnice takmer priamo v náručí svojho syna Davida. Nepomohla ani urgentná pomoc. Bezmála hodinový boj o jej život lekári prehrali.

Rodina má však jasno. Na vine sú podľa nej lekári, ktorí podcenili závažnosť situácie, ženu nechali trpieť, až nakoniec skolabovala a zomrela. Vedenie nemocnice sľubuje, že prípad starostlivo vyšetrí.

"Chvíľu pred treťou sme mamičke volali záchranku. Boli u nás za päť minút. Dvadsať minút po tretej ju záchranári odovzdali lekárom v chebskej nemocnici a odvtedy sa s ňou nič nedialo. Sedela na chodbe a čakala, až sa jej niekto bude venovať," rozpráva zlomeným hlasom syn David.

"O štvrtej hodine síce dostala injekciu proti bolesti a vzali jej krv. Ale to bolo všetko. Lekárka vraj musela odísť k inému prípadu. Nejaký pacient si sťažoval na bolesť hlavy." Podľa príbuzných, ktorí s ňou na chodbe sedeli, si žena v slzách neustále sťažovala na kruté bolesti. O piatej zrazu v čakárni skolabovala a padla na zem.

"Hodinu ju oživovali. Potom nám oznámili, že je koniec," dodáva Duda, ktorý je presvedčený o tom, že ak by sa lekári jeho matke riadne venovali, mohla by žiť.

"Mamička bola diabetička, pichala si inzulín, navyše nemala v poriadku obličky a pravidelne musela dochádzať na dialýzu. Do nemocnice ju priviezla záchranka. Preto mi nejde do hlavy, že sa jej nikto nevenoval," krúti hlavou Duda. Ten je odhodlaný podať na správanie lekárov sťažnosť.

V tejto súvislosti chce podať aj oznámenie na prokuratúru kvôli zanedbaniu starostlivosti. Vadí mu tiež to, že bezvládnu ženu podľa jeho slov vliekli nemocničné zriadenci do ordinácie po zemi.

"To bolo naozaj nedôstojné a veľmi sa nás to všetkých dotklo. Ako kus mäsa. Vo chvíli keď ide o minúty, ju podľa mňa nemali nikam ťahať, ale hneď na chodbe začať oživovať," myslí si Duda. Ten dúfa, že na chodbe nemocnice sú bezpečnostné kamery, ktoré by mohli jeho slová potvrdiť.

Podľa prvej obhliadky žena zomrela na infarkt. "Ide sa o pacientku, ktorú sme mali v starostlivosti už niekoľkokrát. Mala dlhodobé zdravotné problémy. Potom, čo jej bolo poskytnuté základné ošetrenie, čakala na chodbe, kde skolabovala. Presnú príčinu smrti určí až pitva," uviedol hovorca Karlovarskej krajskej nemocnice Vladislav Podracký s tým, že okolnosťami smrti ženy a prípadnou sťažnosťou pozostalých sa nemocnica bude zaoberať.

01 - Modified: 2007-05-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Sokol chce len pravdivé zväzky ŠtB
01 - Modified: 2024-04-23 19:17:45 - Feat.: - Title: Izraelská armáda poprela, že pochovala v nemocnici v Pásme Gazy Palestínčanov. Vojaci mali telá len preskúmať 02 - Modified: 2024-04-23 15:55:06 - Feat.: - Title: Česko oceňuje dohodu Arménska a Azerbajdžanu, nestabilita nahráva Rusku, tvrdí český minister Lipavský 03 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 04 - Modified: 2024-04-22 09:39:06 - Feat.: - Title: Cvičiť ráno, alebo večer? Pri obezite hrá načasovanie rolu, hovorí štúdia 05 - Modified: 2024-04-19 21:25:06 - Feat.: - Title: S kontrolami na hraniciach so Slovenskom zatiaľ nepočítame, môže sa to zmeniť, povedal český minister
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 01:59