StoryEditor

Miliardár, ktorý šéfuje F1: Putin by mal riadiť celú Európu

29.10.2015, 18:19

V stredu oslávil 85 rokov, a tak Bernie Ecclestone poskytol netradičný rozhovor pre oficiálne stránky F1, ktorej naďalej šéfuje. Medzi 27 otázkami, ktoré dostal, je napríklad aj tá, ktorá sa týka ruského prezidenta Vladimira Putina.

A jeho odpoveď? Kto pozná Ecclestonea a jeho názor na demokraciu, nebude prekvapený. „Pán Putin v Rusku len stráca čas. Mal by viesť celú Európu, pretože nikto iný to nerobí!"

Ecclestone už pred troma týždňami počas Veľkej ceny Ruska pre vládnu agentúru RT o Putinovi povedal: "Je super. Som jeho najväčší fanúšik. A demokracia? Nemyslím si, že niekde existuje priestor pre demokraciu. Bodka! A to nielen v F1, ale nikde! "

Nebolo by však fér vyberať z rozhovoru pre formula1.com len otázku ohľadom ruského prezidenta. Portál idnes.cz tak zverejnil ďalších desať zaujímavých odpovedí, ktoré Ecclestone povedal.

Nezdá sa, že by ste za posledných 20 rokov zostarli. Aký máte režim, že sa udržiavate v kondícii?
Poviem vám tajomstvo: žiadny nemám. Ale musím trochu schudnúť. Ako? Musím viac chodiť, pretože kedysi som stále pobehoval. Teraz som ale ako politik - sedím a čakám, kedy pozvaní prídu za mnou. Musím to zmeniť a vrátiť sa k starým dobrým dňom, kedy som pobehoval okolo a spôsoboval problémy.

Ako často chodíte k doktorovi?
Raz za čas sa u neho objavím, aby mi vzal krv a zistil, či je všetko v poriadku. Okrem toho beriem nejaké prášky na udržanie nízkej hladiny cholesterolu v krvi. A to je všetko. Aj keby som ich nebral, tak by to nebol veľký rozdiel. Takže - doteraz som zdravý.

Keby ste si svoj život predstavili ako film, čo by ste do neho pridali a čo by ste z neho vystrihli?
Jednoduchá odpoveď - keby som sa znovu narodil, pravdepodobne by som nezmenil nič z toho, čo som urobil. Pretože veci, ktoré som urobil, som vždy považoval za správne. Takže žiadne zmeny.

Keby ste mali popísať svoj život za 85 sekúnd, čo by ste povedali?
Nepotrebujem 85 sekúnd, pretože mi stačí len pár slabík - hektický!

To je všetko?
Dobre pridám, že som mal obrovské šťastie. Šťastie na to, že mi zdravie slúžilo, aby som mohol robiť to, čo robím. Šťastie, že sa mi naskytli správne príležitosti a mal som gule na to, aby som tie šance využil.

Veľa ľudí neverí, že váš účes á la Beatles je pravý.
Je mi jedno, čomu ľudí veria. Rovnako tak mi je ukradnuté, čo si myslia o mne, pretože veľká väčšina tých, ktorí o mne hovoria negatívne, ma nikdy nestretla.

Koľko strán má vaša závet?
Čo prosím?

Závet - posledné inštrukcie. Nemáte ju?
Ešte nie! Nikam sa nechystám.

Poďme teraz k súčasnej F1. V ságe ohľadom motora pre Red Bull nie je vidieť svetlo na konci tunela. Vy ale vždy máte riešenie.
Ale toto nie je prípad, ktorý potrebuje moje riešenie. Potrebuje ľudí, ktorí sa musia na riešení dohovoriť a pritom majú toľko možností. Keď sa pozriem späť do histórie F1, tak dnešné motory spôsobujú tie najväčšie problémy, ktoré sme tu mali. Kedysi sme mali len dva motory - Ferrari a Cosworth. A anglické stajne boli väčšinou lepšie ako Ferrari. Teraz sa vraciame k niečomu podobnému, pretože Ferrari a Mercedes cez svoje motory kontrolujú náš šport a dodávajú motory všetkým z paddocku. To ale nie je F1.

Takže by ste chceli v šampionáte F1 zase vidieť viac výrobcov?
Áno. Zároveň by som chcel jednoduchší motor. To, čo máme teraz, je úžasná práca inžinierov, ale je neuveriteľne drahá. Ako som povedal, chcel by som, aby motory boli jednoduchšie, ale ľudia, ktorí sú teraz úspešní, to nechcú. Pretože len teraz sú v bezpečí.

 

01 - Modified: 2007-10-25 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Polícia obvinila Trnavčanov
01 - Modified: 2024-03-03 17:30:00 - Feat.: - Title: Obroda kultovej značky aj „vyhodený“ vyzývateľ. Nová sezóna F1 nebude len o Verstappenovi (Analýza) 02 - Modified: 2024-03-02 16:51:13 - Feat.: - Title: Verstappen odštartoval sezónu F1 triumfom v Bahrajne, Red Bull získal double 03 - Modified: 2024-02-03 19:08:50 - Feat.: - Title: Splnil som si detský sen, povedal Hamilton po prestupe do Ferrari 04 - Modified: 2024-02-02 09:48:19 - Feat.: - Title: Akcie Ferrari narástli na historické maximum. Dôvodom je prestup Hamiltona 05 - Modified: 2024-02-01 15:07:04 - Feat.: - Title: Hamiltonov prestup do Ferrari? Jedna z naj „peciek“ v celej histórii F1. Láka ho ôsmy titul, tvrdí expert
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. apríl 2024 02:29