StoryEditor

Otrasný čin v Česku. Matka si nechala znásilniť dieťa pre dlhy

03.06.2016, 15:49
Pre dlhy požičala mužovi batoľa na sex, ďalšie dieťa uniesli a potom ho nechali v lese.

Jihlavskí kriminalisti vyšetrujú prípady znásilnenia dvoch detí vo veku 1,5 a 2,5 roka. Obvinili muža z Prahy a ženu z Havlíčkobrodska, ktorá mu požičala na sex svojho syna. Ďalšie batoľa predtým pre mužove sexuálne hry uniesli a po čine nechali v lese.

Na začiatku mája polícia obvinila zo znásilnenia dieťaťa dvadsaťosemročného muža, ktorý trvalo žije v Prahe. Súd ho vzal do väzby a za mrežami potom skončila aj dvadsaťtriročná matka zneužitého dieťaťa. Podľa polície ho mužovi sama poskytla. Obvinená je za to z napomáhania k zločinu a z obchodovania s ľuďmi.

Pri vyšetrovaní pritom kriminalisti prišli na starší čin, ktorého sa obaja dopustili. V tomto týždni tak rozšírili trestné stíhanie obvinených ešte o porušovanie domovej slobody, a u muža aj o pokus vraždu dieťaťa, v úmysle zakryť predchádzajúci trestný čin.

V prvom prípade, v máji 2012, vnikol obvinený muž skoro ráno v jednej z obcí v havlíčkobrodskej oblasti s pomocou obvinenej ženy, na záhradu cudzieho rodinného domu. „Zatiaľ, čo žena strážila vonku, muž vliezol do domu, kde sa zmocnil spiaceho 1,5 roka starého dievčatka, potom ju odovzdal žene a spoločne ju odniesli ďalej od domu. Tam sa muž za pomoci ženy dievčatko pokúsil znásilniť. Žena potom odišla preč, muž mal ďalej dievčatko vo svojej moci a po nejakej dobe ju tam nechal bez pomoci a odišiel,“ povedal vyšetrovateľ prípadu Pavel Kubiš.

Dievčatko nakoniec našli ľudia, ktorí ho začali v okolí, na výzvu rodiny, hľadať. Pretože bola takmer bez oblečenia, hrozilo mu v chladnom počasí rýchle podchladenie a ohrozenie života.

V druhom prípade potom obvinená žena, vlani na jar, mužovi dvakrát poskytla k sexuálnym hrám svojho syna, vtedy vo veku 18 mesiacov. Dnes je chlapec zhruba o rok starší. „Bola zneužitá aj bezbrannosť dieťaťa. Matka bola pri čine prítomná. Svoje dieťa mužovi vydala v jednom prípade preto, aby uhradila svoj dlh, ktorý u neho mala a v druhom prípade za sľúbené peniaze,“ povedal Kubiš. Priblížil, že muž a žena boli vzdialenými príbuznými.

Ani v jednom prípade deti podľa polície neutrpeli vážnu telesnú ujmu. Žene hrozí až dvanásťročný trest, mužovi až dvadsať rokov, prípadne doživotie.

01 - Modified: 2024-04-25 08:58:51 - Feat.: - Title: Ďalší odchod z Fialovej vlády, končí ministerka pre vedu a výskum 02 - Modified: 2024-04-25 09:04:50 - Feat.: - Title: Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne, mnohí hlásia stopercentnú škodu 03 - Modified: 2024-04-24 10:55:28 - Feat.: - Title: Česká polícia rozbila gang falošných bankárov. Spáchali škody vo výške desiatok miliónov korún 04 - Modified: 2024-04-23 15:55:06 - Feat.: - Title: Česko oceňuje dohodu Arménska a Azerbajdžanu, nestabilita nahráva Rusku, tvrdí český minister Lipavský 05 - Modified: 2024-04-24 13:41:08 - Feat.: - Title: Čechov voláme bratia, no čo o nich naozaj vieme? Tento kvíz ukáže, ako dobre poznáte našich západných susedov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 09:15