05.06.2003, 00:00

Čínske úrady tvrdia, že v krajine sa nevyskytol žiadny nový prípad akútneho respiračného syndrómu (SARS) a prvýkrát od apríla, keď Peking začal uverejňovať denné štatistiky, tejto chorobe nikto nepodľahol. Na SARS do dnešného dňa zomrelo v Číne 334 ľudí a ochorelo viac ako 5 300. (TASR)

USA nemôžu bojovať proti všetkým svojim oponentom tým, že ich označia za teroristov, vyhlásil iránsky duchovný vodca ajatolláh Alí Chameneí. Hlbokú nenávisť voči americkej imperialistickej politike podľa Chameneího pociťujú milióny mladých ľudí v Afganistane, Egypte, Iraku, Saudskej Arábii a ďalších moslimských krajinách, pričom Washington ich nemôže jednoducho nazvať teroristami. Iránsky líder, ktorý vystúpil s prejavom pri príležitosti 14. výročia úmrtia bývalého vodcu ajatolláha Ruholláha Chomejního, zdôraznil, že Spojené štáty niektoré z teroristických organizácií samy vytvorili a teraz sú nútené proti nim bojovať. (TASR)

Poslanci dánskeho parlamentu schválili včera rozšírenie Európskej únie o desať nových členov, vrátane Slovenskej republiky. Za rozšírenie EÚ hlasovalo 96 z celkového počtu 179 poslancov dánskeho Folketingu. (TASR)

Minimálne 25 obetí na životoch si vyžiadala zrážka nákladného vlaku a rýchlika, ku ktorej došlo v utorok večer na juhovýchode Španielska. Ďalších 40 ľudí utrpelo zranenia. (TASR)

Rusko na summite skupiny G8 sľúbilo, že preruší vývoz jadrového paliva do Iránu, kým Teherán nesplní požiadavky Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu. Vyhlásil to včera britský premiér Tony Blair. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. máj 2024 12:31