melanie donald trumpReuters
StoryEditor

Melania Trumpová si od začiatku kazí imidž. Do povinností prvnej dámy sa vôbec nehrnie

03.02.2017, 17:42
Autor:
ČTKČTK
Bývalá modelka, pôvodom zo Slovinska, sa podľa svojho okolia na funkciu prvej dámy zatiaľ iba pripravuje.

Manželka amerického prezidenta Donalda Trumpa sa úradných povinností prvej dámy zatiaľ nezhostila, čo môže okrem jej imidžu postihnúť aj verejnosť, napísal denník The New York Times (NYT). 

Melania napríklad nesprevádzala Trumpa na nedávnej ceste do Delaware. Neprítomnosť prvej dámy pri vzdávaní holdu padlému vojakovi je podľa NYT len jedným z príkladov jej stiahnutia sa z verejného života po tom, čo v kampani vystupovala na Trumpovu podporu.

Trumpová sa napriek dlhoročnej tradícii vlani rozhodla, že sa nepresťahuje so svojím mužom do Bieleho domu, ale zostane aj so synom Barronom v luxusnom rodinnom byte na Manhattane.

Súčasná prvá dáma sa na rozdiel od svojich predchodkýň neponáhľa ani s obsadzovaním pozícií svojich najbližších spolupracovníkov ako je sekretárka a hovorca. V Bielom dome sa tak aj kvôli jej laxnosti hromadia nevybavené žiadosti o obvyklé prehliadky pre verejnosť, píše NYT s odvolaním sa na anonymné zdroje.

"(Melania) zostáva veľmi pozadu oproti tomu, kde boli súdobé prvé dámy v čase inaugurácie svojich manželov," povedala Myra Gutinová z Rider University. "Sme tu na nezmapovanom území," dodala odborníčka na americké prvej dámy.

"Dávam dohromady profesionálny a vysoko skúsený tím, čo bude nejaký čas trvať, aby sa to urobilo správne," obhajuje sa Trumpová. Jej okolie tvrdí, že sa chystá presťahovať do Bieleho domu, ale striedavo chce žiť aj v New Yorku.

Momentálny nedostatok personálu ale podľa NYT komplikuje Trumpovej kontrolu nad jej imidžom. Kvôli chýbajúcim informáciám o zabývaní sa v Bielom dome venujú sociálne médiá pozornosť tomu, ako sa mračila počas manželovej inaugurácie.

Popularita Trumpovej dosahuje 37 percent, zistil minulý mesiac prieskum Gallupovho ústavu. To je podstatne menej než u predchádzajúcich prvých dám na začiatku prezidentovania ich manželov. Každý štvrtý Američan podľa prieskumu Trumpovú nepozná alebo na ňu nemá názor.

01 - Modified: 2022-11-04 09:23:59 - Feat.: - Title: Neskutočná Ivana Christová. Je z nej antická bohyňa! 02 - Modified: 2022-05-09 11:24:19 - Feat.: - Title: Čaputová s prvou dámou USA Bidenovovou ocenili spoluprácu: Zdieľame rovnaké hodnoty 03 - Modified: 2022-05-08 13:11:04 - Feat.: - Title: Bidenová na Slovensku. Tieto miesta stihla počas víkendu navštíviť (fotogaléria) 04 - Modified: 2022-05-07 14:46:41 - Feat.: - Title: Prvá dáma USA Jill Bidenová pricestovala na Slovensko. Stretne sa s prezidentkou aj Ukrajinkami 05 - Modified: 2020-06-14 14:05:40 - Feat.: - Title: Odložené sťahovanie Melanie Trumpovej do Bieleho domu? Skutočným dôvodom bola predmanželská zmluva
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 07:12