Ivanka Trump a jej manžel Jared Kushner. FOTO: Reuters
StoryEditor

Manžel Ivanky Trumpovej píše o tyranskom správaní personálneho šéfa Bieleho domu

29.07.2022, 11:45
Autor:
ČTKČTK

Kushner písal o viacerých prípadoch neprijateľného Kellyho správania voči Ivanke Trumpovej. Podľa neho vytvoril rigidný sytém a vyčítal jej personálu, že ho porušuje.

Na údajne tyranské správanie Johna Kellyho, niekdajšieho personálneho šéfa Bieleho domu za minulej americkej administratívy, vo svojej novej knihe upozorňuje Jared Kushner, zať exprezidenta Donalda Trumpa.

Kelly, ktorého Kushner označuje za človeka s správaním Jekylla a Hydea, vraj pri jednej príležitosti strčil do jeho ženy a prezidentovej dcéry Ivanky Trumpovej. Kelly podľa denníka The Washington Post (WP) poprel obvinenia, obsiahnuté v knihe Kushnerových pamätí, ktorá vyjde 23. augusta.

Ponižoval ľudí s cieľom získať moc

"Jedného dňa vyšiel po rušnej debate z Oválnej pracovne, Ivanka prechádzala hlavnou halou v Západnom krídle a obchádzala ho. Nevedela, že je rozrušený, a pozdravila ho ‘Ahoj, šéfe‘. Kelly ju odstrčil a naštvane prešiel okolo," napísal Kushner v memoárovej knihe Breaking History: A White House Memoir (Aktuálna história: pamäte z Bieleho domu).

Jeho ženy sa takéto správanie nedotklo a nič si z neho nerobila, nahnevaný personálny šéf Bieleho domu tým vraj však "ukázal svoju pravú tvár".

"Nepamätám sa na nič z toho, čo tu opisujete. Je nepredstaviteľné, že by som niekedy strčil do ženy. Neprijateľné," reagoval generál vo výslužbe Kelly na článok WP. Nepamätá si vraj, že by sa niekedy ospravedlnil za niečo, čo nikdy neurobil.

Podľa hovorkyne Ivanky Trumpovej je ale Kushnerov opis udalosti správny. Kushner pridal tiež ďalšie prípady neprijateľného Kellyho správania voči Ivanke Trumpovej. Podľa neho vytvoril rigidný sytém a vyčítal jej personálu, že ho porušuje.

O jej iniciatívach, napríklad o zavedení plateného voľna z rodinných dôvodov alebo zľave na dani za dieťa sa vyjadroval ako o "Ivankyných malinkých projektoch".

Kelly sa podľa Kushnera správal mimoriadne agresívne k čínskym predstaviteľom v Pekingu v roku 2017.

"V tej chvíli som Kellyho pochopil. Všetko pre neho bola hra, ako získať prevahu a kontrolu. Ponižoval ľudí, aby vybudoval vzťah v ktorom bude mať moc. Potom využil svoj šarm a odzbrojil ich. Ľuďom sa uľavilo, že sa dostali do jeho priazne, "píše Kushner.

Nezvládal pracovný tlak

V čase vlády svojho svokra Trumpa pôsobil Kushner v Bielom dome ako poradca. Kelly má za sebou prácu vo vojenskom námorníctve a v Bielom dome bol druhým zo štyroch personálnych šéfov. Udržal sa na poste od júla 2017 do januára 2019.

O nezhodách medzi ním a Trumpom hovoria aj iný. Michael Bender, novinár The Wall Street Journal, napríklad napísal, že Kellyho ohromilo, keď Trump pri ceste do Európy vyhlásil, že "Hitler urobil veľa dobrého".

Trump poprel, že to povedal, a pred novinármi vyhlásil: "Poznám Johna Kellyho. Bol so mnou a nepracoval dobre, nemal dobrú povahu a postupne vyšumel. Nebol schopný vyrovnať sa s pracovným tlakom".

Kelly sa predvlani zveril so svojím názorom na Trumpa priateľom. "Ohromila ma hĺbka jeho nečestnosti. Nepoctivosť, obchodná povaha akéhokoľvek vzťahu. Najpokazenejší človek, s ktorým som sa kedy stretol, "uviedol vraj.

01 - Modified: 2022-07-26 04:36:08 - Feat.: 1 - Title: Biden vyčítal Trumpovi nedostatok odvahy na zastavenie útoku na Kapitol 02 - Modified: 2022-07-25 21:52:40 - Feat.: 1 - Title: Odmietol sa dištancovať. Trump zo svojho prejavu po útoku na Kapitol vyškrtol časť o stíhaní výtržníkov 03 - Modified: 2022-07-22 19:50:48 - Feat.: 1 - Title: Bývalý Trumpov poradca Bannon je vinný z pohŕdania Kongresom. Hrozia mu až dva roky väzenia
01 - Modified: 2024-04-05 06:35:26 - Feat.: - Title: Trump odsúdil konflikt na Blízkom východe. Izrael by mal rýchlo ukončiť vojnu v Pásme Gazy, vyhlásil 02 - Modified: 2024-03-30 20:28:56 - Feat.: - Title: Zviazaný Biden. Trump čelí kritike za podnecovanie k násiliu pre kontroverznú fotografiu 03 - Modified: 2024-03-30 06:53:03 - Feat.: - Title: Trump podľa prokuratúry porušil nariadenie súdu. Na sociálnych sieťach zverejnil nepravdivé informácie 04 - Modified: 2024-03-24 11:16:27 - Feat.: - Title: Zo zničenej stavby luxusný hotel. Trumpov zať Kushner má záujem o zbombardovanú budovu v Belehrade 05 - Modified: 2024-03-21 12:41:49 - Feat.: - Title: Okolo Trumpa krúži hrozba bankrotu. Na úrokoch stráca milióny denne
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 12:22