Mariju Butinovú v lete 2018 zadržali v Spojených štátoch ako ruskú špiónku. FOTO: Reuters
StoryEditor

LGBT Barbie zakážte, vlastenecké bábiky sú lepšie, hlása ruská poslankyňa

07.08.2023, 14:00
Autor:
khkh

Vlastenecké bábiky „čírou náhodou“ vyrába spoločnosť Vesna v meste Kirov, ktoré politička Marija ​Butinová zastupuje.

Ruská poslankyňa Marija Butinová sa posťažovala na ponuku v hračkárstvach. Podľa nej by z regálov mali zmiznúť americké „barbíny“, pretože propagujú „LGBT hodnoty“. Namiesto blondínok v ružovej by sa ruské deti mali hrať s vlasteneckými bábikami.

„Máme svoje vlastné bábiky. Barbie aj s celým Mattelom by mala byť odstránená z nášho trhu. Prinášajú sem LGBT. To nech si propagujú na Západe. My to tu nepotrebujeme,“ uviedla poslankyňa vládnej strany Jednotné Rusko s tým, že bábiky v škôlkach odporujú ruským zákonom o zákaze „LGBT propagandy“.

VIDEO: Nicki Minaj & Ice Spice – Barbie World; skladba z oficiálneho soundtracku k filmu Barbie

Deťom vraj navyše podsúvajú myšlienky amerických demokratov na čele s prezidentom Joeom Bidenom. Súčasnú političku v lete 2018 zadržali v Spojených štátoch ako ruskú špiónku. Butinová vtedy žila vo Washingtone, kde založila ruskú organizáciu obhajujúcu právo nosiť zbraň.

Podľa úradov tiež organizovala večere, na ktorých sa snažila rozvinúť vzťahy a kontakty s americkými politikmi s cieľom vytvoriť skrytý komunikačný kanál na ovplyvnenie amerického rozhodovacieho systému v prospech Ruskej federácie. Čelila tiež obvinenia, že jej prácu riadil námestník guvernérky ruskej centrálnej banky Alexander Toršin, ktorý je na americkom sankčnom zozname.

image

Film Barbie zarobil ako prvý film režírovaný len ženou už vyše miliardy dolárov

Na základe toho ju odsúdili na rok a pol väzenia. Ruska tam však tak dlho nezostala, už na jeseň 2019 ju deportovali späť do jej vlasti, kde teraz apeluje na hračkársky priemysel. Ruské deti by sa podľa nej mali hrať s bábikami vyrobenými v Rusku a navyše takými, ktoré v nich podporujú vojnového ducha.

Režim Vladimira Putina už rok a pol vedie vojnu proti Ukrajine a jeho propaganda neváha urobiť pre podporu „špeciálnej vojenskej operácie“ čokoľvek. Vlastenecké bábiky „náhodou“ vyrába spoločnosť Vesna v meste Kirov, ktoré Butinová zastupuje.

image

Bábika od spoločnosti Vesna, ktorá má podporiť vojnového ducha. FOTO: Reprofoto

„Bábika, ktorá má ženské prsia a mužské prirodzenie zároveň, nie je normálna,“ nechala sa počuť tridsaťštyriročná politička. Oprela sa aj do súčasného filmového hitu Barbie, v ktorom postavu slávnej bábiky stvárnila Margot Robbie a jej oddaného partnera Kena zase Ryan Gosling. „Čo tam vidíme, sú gayovia, transsexuáli a ženy, ktoré prevzali vládu nad svetom,“ vyhlásila Ruska.

Očividne však film nevidela alebo sa rozhodla rozprávať iný príbeh ako ten, na ktorý chodia diváci do kina. „Nie je tam nič o partnerstve muža a ženy, nič o láske,“ pokračovala ešte Butinová. Aj bez prezrádzania zápletky filmu sa dá povedať, že ani v tom nemá pravdu.

image

Národný bezpečnostný úrad varuje pred aplikáciou, ktorá z vás spraví Barbie či Kena. Odborník má iný názor

Ako vysvetlila samotná filmová Barbie, žiadna z filmových postáv nemá sexuálnu orientáciu, pretože ide o bábiky. Medzi hercami však sú niektorí z LGBT+ komunity. Lekárku Barbie napríklad hrá trans modelka a herečka Hari Nef, dopĺňa Newsweek.

Rovnako ako v Rusku, aj v USA Barbie pobúrila niektorých konzervatívcov. Za svoje takmer hodinové video plné sťažností na letný hit zožal posmech napríklad komentátor Ben Shapiro. „Priznaj to. Neznášaš Barbie len preto, že je vyššia ako ty,“ smiali sa mu na sociálnych sieťach.

01 - Modified: 2023-08-01 10:00:00 - Feat.: 0 - Title: FOTO Skutočná Barbie? Žena je od detstva posadnutá ružovou, nechýba v jej šatníku, jedle či toalete 02 - Modified: 2023-07-30 09:30:00 - Feat.: 0 - Title: Po úspechu s Barbie chce Mattel natočiť ďalšie filmy. Jedným z hlavných hrdinov má byť populárna kartová hra 03 - Modified: 2023-07-30 08:30:00 - Feat.: 0 - Title: Štáb musel chodiť v ružovom, Barbie chcela hrať známa komička. Zaujímavosti o filmovom trháku, ktoré si netušil 04 - Modified: 2023-07-28 14:01:30 - Feat.: 1 - Title: Znovuzrodenie kultovej značky? Akcie spoločnosti Mattel, výrobcu bábik Barbie, vzrástli o 19 percent 05 - Modified: 2023-07-28 08:00:00 - Feat.: 0 - Title: Barbie plní pulty fast fashion obchodov ako nikdy predtým. Za ružovým trendom sa skrýva temné pozadie
01 - Modified: 2024-04-27 14:04:13 - Feat.: - Title: Rusko bude hľadať cesty, ako prekonať možné európske sankcie na LNG, tvrdí Peskov 02 - Modified: 2024-04-27 11:49:06 - Feat.: - Title: Priestor na mierové rokovania nie je, tvrdí Kremeľ. Dôvodom má byť odmietavý postoj Ukrajiny 03 - Modified: 2024-04-27 11:34:09 - Feat.: - Title: Ruský súd zadržanému redaktorovi Forbesu nariadil domáce väzenie 04 - Modified: 2024-04-27 10:45:55 - Feat.: - Title: Putin podľa amerických tajných služieb zrejme nedal pokyn, aby zabili Navaľného, píše Wall Street Journal 05 - Modified: 2024-04-27 09:20:25 - Feat.: - Title: Zasiahli sme dve ropné rafinérie na juhu Ruska, hlási Ukrajina
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 16:23