Ruský propagandista Vladimir Solovjov (vľavo) a meteorológ Jevgenij Tiškovec. FOTO: Russian Media Monitor 
StoryEditor

Podmienky pre jadrový útok na NATO sú ideálne, žartoval ruský meteorológ

11.03.2024, 10:25
Autor:
joljol

Jadrovým útokom v poslednej dobe niekoľkokrát pohrozili najmä prezident Vladimir Putin a exprezident Dmitrij Medvedev.

Meteorologické podmienky pre jadrový úder Ruska proti členským krajinám Severoatlantickej aliancie sú momentálne primerané. 

Minulý týždeň to v „predpovedi počasia“ v programe moderátora a predovšetkým propagandistu Vladimira Solovjova vyhlásil meteorológ Jevgenij Tiškovec. Jadrovým útokom v poslednej dobe niekoľkokrát pohrozili najmä prezident Vladimir Putin a exprezident Dmitrij Medvedev.

VIDEO: Ruský meteorológ odporúča jadrové útoky proti krajinám NATO.

Výroky mu prišli úsmevné

„Počasie je dnes ideálne pre vedenie jadrových úderov proti krajinám NATO,“ začal s úsmevom časť o počasí Solovjovova relácie meteorológ Tiškovec. „Vzdušné prúdy smerujú netradične. Nie zo západu na východ, ale z východu na západ. Rádioaktívne mraky by tak putovali smerom k tým krajinám, ktoré posielajú zbrane a žoldnierov bojovať proti našej armáde,“ pokračoval.

Na vyhlásenie v piatok príspevkom upozornila americká novinárka narodená na Ukrajine Julia Davisová, zakladateľka skupiny Russian Media Monitor. Na sociálnej sieti X zverejnila klip, ktorý rozpravu Solovjova s Tiškovcom zachytáva.

„Smrť našich chlapcov by nemala byť cenou za víťazstvo. Mali by sme prejsť na vyššiu úroveň eskalácie,“ dodal v relácii Tiškovec.

Propagandista Solovjov už skôr vo svojom programe navrhoval zapojiť do vojny Ruska proti Ukrajine a celému Západu jadrové zbrane a na túto tému viedol s hosťami debaty.

Prodekan pre svetovú politiku na Moskovskej štátnej univerzite Andrej Sidorov mu napríklad v rozhovore povedal, že otázka neznie, či ich použiť, ale "proti komu ich použiť". "Často sa hovorí o Francúzsku alebo Veľkej Británii," povedal. "Presne tak, Francúzsko, Nemecko, Poľsko, Veľká Británia," reagoval moderátor.

Trik ruskej propagandy?

Nad možnosťou zapojenia jadrových zbraní, ale krajinami Severoatlantickej aliancie, podľa projektu Russian Media Monitor v hlavnej ruskej televízii vyjadrila zdesenie novinárka a taktiež propagandistka Oľga Skabejevová. Julia Davisová sa však domnieva, že ide o propagandistický trik, ako prinútiť obyvateľstvo k podpore "preventívneho" útoku zo strany Ruska.

Prvý podpredseda Výboru pre obranu Štátnej dumy Alexej Žuravljov sa totiž nechal počuť, že žiadny plán Rusko nemá. Alebo aspoň o jeho existencii nevie.

image

Spojené štáty počítali s reálnou možnosťou ruského jadrového útoku na Ukrajinu, píše CNN

Použitím jadrových zbraní proti krajinám NATO každopádne bežne zastrašujú aj niektorí vysokí politickí predstavitelia. Ruský prezident Vladimir Putin pred ich zapojením varoval v posolstve k stavu krajiny vo februári, podpredseda ruskej bezpečnostnej rady a bývalý ruský prezident a premiér Dmitrij Medvedev potom v rovnakom mesiaci hrozil jadrovým zničením Kyjeva, Washingtonu, Berlína a Londýna.

 

01 - Modified: 2024-03-05 06:32:47 - Feat.: 1 - Title: Veľké jadrové preteky. Poliaci chcú atómovku, do pár rokov by ju vedeli vyvinúť. Česi ešte skôr, tvrdí expert 02 - Modified: 2024-03-01 23:00:00 - Feat.: 1 - Title: Rusko vojnu s NATO nechce, hovorí šéf britskej armády. "Rýchlo by prehralo" 03 - Modified: 2024-03-11 08:44:35 - Feat.: 1 - Title: Trump nechce dať na vojnu na Ukrajine ani cent, povedal Orbán po stretnutí s americkým exprezidentom 04 - Modified: 2024-03-13 23:00:00 - Feat.: 0 - Title: Český expert na Rusko pre HN: Všetko okolo volieb je vyfabrikované, Putin stavia na kulte osobnosti
01 - Modified: 2024-04-28 06:10:00 - Feat.: - Title: Ruský dronový útok poškodil hotel v ukrajinskom Mykolajive. Rusi hovoria o ubytovaných žoldnieroch 02 - Modified: 2024-04-28 05:29:37 - Feat.: - Title: Zelenskyj odsúdil najnovšie ruské útoky na plynárenskú infraštruktúru, zabezpečuje aj tranzit do Únie 03 - Modified: 2024-04-27 21:34:09 - Feat.: - Title: Úrady vyzvali Lotyšov, aby pivnice prerobili na protiletecké kryty 04 - Modified: 2024-04-27 19:55:45 - Feat.: - Title: Ruského novinára vzali do väzby. Pomáhal pri výrobe videí pre Navaľného tím 05 - Modified: 2024-04-27 18:48:52 - Feat.: - Title: Rusko cieli na infraštruktúru, ktorá zaisťuje dodávky do Európskej únie, reaguje Zelenskyj na útoky
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
28. apríl 2024 08:32