Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že sa podarilo zamedziť ukrajinským silám v prieniku do hĺbky ruského územia. FOTO: Reuters
StoryEditor

Ruské vojská odrážajú pokus Ukrajiny o vpád do Kurskej oblasti, uviedla Moskva

10.08.2024, 12:21
Autor:
ČTKČTK
  • Jednotky ukrajinskej armády začali prekvapivý vpád na ruské územie v Kurskej oblasti v utorok a odvtedy obsadili niekoľko dedín.
  • Tvrdia, že obsadili aj mesto Sudža s posledným funkčným tranzitným bodom pre vývoz ruského plynu do Európy cez Ukrajinu.

Ruské vojská naďalej odrážajú pokus ukrajinských jednotiek o vpád do Kurskej oblasti na západe Ruska, uviedlo vo vyhlásení ministerstvo obrany v Moskve. Aj s pomocou záloh, ktoré do oblasti dorazili, sa im podľa neho podarilo zamedziť ukrajinským silám v prieniku do hĺbky ruského územia.

image

Ruských útokov na Ukrajine v čase bojov v Kurskej oblasti ubudlo, uvádza Kyjev

"V priebehu dňa boli aktívnou činnosťou jednotiek skupiny vojsk ‘Sever‘ a dorazivších záloh, ako aj údery armádneho letectva a delostrelectva v oblastiach Ivaškovského, Malej Lokni a Olgovky zmarené pokusy nepriateľských mobilných skupín preniknúť hlboko na ruské územie," uviedlo ruské ministerstvo na Telegrame. Podobné vyhlásenia jednotlivých strán konfliktu nemožno bezprostredne nezávisle overiť.

Ukrajinské straty za uplynulý deň ministerstvo vyčíslilo na 174 vojakov a 36 obrnených vozidiel.

image

Rusko v troch oblastiach pri hraniciach zaviedlo režim protiteroristickej operácie

Jednotky ukrajinskej armády začali prekvapivý vpád na ruské územie v Kurskej oblasti v utorok a odvtedy obsadili niekoľko dedín a podľa nich aj mesto Sudža s posledným funkčným tranzitným bodom pre vývoz ruského plynu do Európy cez Ukrajinu.

Rusko vyhlásilo núdzovú situáciu federálneho charakteru a v uplynulých dňoch uviedlo, že do oblasti presúva posily.

Ukrajina sa bráni rozsiahlej ruskej vojenskej agresii už zhruba dva a pol roka.

01 - Modified: 2024-09-16 09:50:45 - Feat.: - Title: Ukrajina pozvala OSN a Červený kríž na obsadené územie ruskej Kurskej oblasti 02 - Modified: 2024-09-16 08:09:20 - Feat.: - Title: Ukrajinské vzdušné sily v noci zostrelili desiatky ruských dronov, hlavným terčom bol vraj Kyjev 03 - Modified: 2024-09-16 06:00:41 - Feat.: - Title: Rusko podniklo dronový útok na Kyjev, žiadne škody úrady nehlásia 04 - Modified: 2024-09-15 20:35:41 - Feat.: - Title: Situácia je veľmi ťažká. Ukrajina stále čaká na súhlas Washingtonu s útokmi v hĺbke Ruska, vraví Zelenskyj 05 - Modified: 2024-09-15 20:16:27 - Feat.: - Title: Absolútne pevné stanovisko. Prvá cesta nového šéfa ukrajinskej diplomacie viedla na front v Sumskej oblasti
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
16. september 2024 13:53