Poškodená budova po dronovom útoku v ruskom Saratove. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

Ukrajinský dron zasiahol výškovú budovu v Saratove

26.08.2024, 10:05
Autor:
ČTKČTK

Ruská protivzdušná obrana podľa ruského ministerstva obrany zostrelila v noci 20 ukrajinských dronov.

Ukrajinský dron v noci na dnes zasiahol výškovú budovu v ruskom Saratove, jedna žena je vážne zranená. S odvolaním sa na saratovské úrady o tom informovala agentúra TASS. Útoky bezpilotných lietadiel pripisované Ukrajine ohlásili dnes ráno aj ďalšie ruské oblasti.

Ukrajinský dron sa podľa miestneho gubernátora rovnako pokúsil zaútočiť na rafinériu v meste Jaroslavľ. Ukrajina naopak v noci a ráno čelila rozsiahlemu ruskému útoku raketami a dronmi; zomreli najmenej traja ľudia.

Ruská protivzdušná obrana podľa ruského ministerstva obrany zostrelila v noci na dnes 20 ukrajinských dronov. Deväť z nich zničila nad Saratovskou oblasťou, tri nad Kurskou a po dva nad Belgorodskou, Brianskou a Tulskou. Jeden dron zostrelili ruské ozbrojené sily nad Orelskou oblasťou a ďalší nad Rjazaňskou oblasťou.

image

Rusko vedie rozsiahly útok proti Ukrajine, vzlietli poľské a spojenecké stíhačky

Najmenej jeden dron podľa záberov na sociálnych sieťach narazil do 37-poschodového bytového komplexu v Saratove a následne explodoval. Ruskojazyčný portál BBC uviedol, že útok pravdepodobne mieril na leteckú základňu v meste Engels, ktoré leží na Volze, na protiľahlom brehu od Saratova.

Ďalšie bezpilotné lietadlo narazilo do strechy práve v Engelse a jeho trosky poškodili dve desiatky áut.

Pri dronovom útoku na Saratovskú oblasť boli podľa ruských úradov zranení najmenej štyria ľudia. "Jedna žena bola hospitalizovaná vo vážnom stave," uviedol na platforme Telegram gubernátor oblasti Roman Busargin. "Lekári bojujú o jej život," dodal.

Medzinárodné letisko v Saratove kvôli útoku dočasne obmedzilo prílety aj odlety, píše TASS.

image

Zelenskyj ohlásil postup ukrajinských síl v ruskej Kurskej oblasti

Ukrajinský dron sa dnes ráno pokúsil zasiahnuť rafinériu v ruskom meste Jaroslavľ severovýchodne od Moskvy, oznámil na telegrame oblastný gubernátor Michail Jevrajev. Žiadne obete ani materiálne škody podľa neho neboli hlásené.

Protiletecká výstraha dnes v noci platila aj na celom území Ukrajiny, ktorá sa od februára 2022 bráni ruskej invázii a ruským nočným vzdušným úderom a dronovým náletom čelí pravidelne.

Explózie - pravdepodobne po zásahu protivzdušnej obrany - sa ozývali aj z hlavného mesta. Pohyb dronov podľa BBC ukrajinské letectvo zaznamenalo nad mnohými oblasťami na severnej, južnej a centrálnej Ukrajine.

01 - Modified: 2024-09-19 09:06:47 - Feat.: - Title: Česko dokončilo svoju najväčšiu investíciu na Ukrajine, projekt stál vyše 60 miliónov eur 02 - Modified: 2024-09-19 05:41:11 - Feat.: - Title: Rusi v noci útočili na Kyjev aj Záporožskú oblasť, úrady hlásia jednu obeť 03 - Modified: 2024-09-18 21:38:26 - Feat.: - Title: Británia si predvolala ruského veľvyslanca v reakcii na vyhostenie diplomatov 04 - Modified: 2024-09-18 20:40:11 - Feat.: - Title: Zelenskyj tvrdí, že Kyjev má plne pripravený "víťazný plán" na ukončenie vojny. Alternatívu nepripúšťa 05 - Modified: 2024-09-18 19:04:31 - Feat.: - Title: Medzinárodný menový fond odložil plánované ekonomické konzultácie s Ruskom, potrebuje viac údajov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. september 2024 11:53