Sledujte nás na Instagrame

@tyzdennik_temaFacebook
31.08.2018, 00:00

Čo jedia snobi: Sú to delikatesy alebo drahé nechutnosti za tisíce?

Pre niekoho je delikatesou kváskový chlieb natretý výborným maslom alebo pečená repa s olivovým olejom, ale tým sa v spoločnosti človek veľmi neblysne.

Čo jedia snobi: Sú to delikatesy alebo drahé nechutnosti za tisíce?
Zdroj: flickr.com

Preto sa snob pravdepodobnejšie vytasí s tým, ako sa napchával kaviárom, hľuzovkami či foie gras a spláchol to prvotriednym šampanským. Čo si dať ešte, aby sme boli náležite in? Koľko to stojí a ako to chutí?

Zdroj: Téma

​Ale ako spoznať snoba? „Podľa toho, že sa najprv chváli tým, koľko to stálo, a až potom rieši, či mu to chutilo,“ hovorí Flemming Laugesen, dánsky gurmet. Je spolumajiteľom spoločnosti Via del Vino, ktorá obchoduje najmä s talianskym vínom a špecialitami.

„Som schopný za víno míňať veľa, ale nie je to preto, že mám a priori viac peňazí ako bežný konzument, ale preto, že víno je moja vášeň. A tiež som ochutnal to dobré, takže sa mi ťažko pije to horšie.“ Kde má Laugesen hranicu, čo je ochotný dať za víno? „Jediná zmysluplná peňažné hranica je tá, za koľko sa dá ešte vyrobiť kvalitné víno a zároveň nezničiť prírodu,“ tvrdí. Najlacnejšie slušné víno z Talianska údajne dokáže kúpiť za 7 eur.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 95% na dočítanie.

Nenechajte sa obmedzovať

Tento článok je súčasťou exkluzívneho obsahu týždenníka Téma. Pokiaľ si ho chcete dočítať do konca, predplaťte si balík Digital alebo si nechajte týždenník posielať priamo do vašej schránky.

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.