StoryEditor

Zdeněk Pohlreich radí, ako správne grilovať

15.06.2019, 00:00
Autor:
tmtm
„Nepotrebujete obrovské vybavenie, ale také, na ktoré sa môžete spoľahnúť – dobrý gril a tri dobré ostré nože,“ hovorí známy šéfkuchár Zdeněk Pohlreich.

Pár základných rád
Chuť určuje to, čo do jedla dáte. „Olej, ocot, soľ, korenie, horčica... určujú kvalitu kuchyne. A platí, že chuť tvorí soľ a korenie. Vyhnite sa komerčným dochucovacím prostriedkom a koreniacim zmesiam, používajte vlastné. Je to chutnejšie, zdravšie a lacnejšie.“

​​Bylinky len jedného druhu. „Bylinky dodávajú vôňu a sviežu prírodnú chuť, ktoré inak nedocielite. Mali by byť čerstvé, nie je však nič zlé na tom, keď budete používať sušené. Vždy platí, že by sa nemalo miešať viac druhov dohromady a nesmú sa spáliť. Pridajte ich do horúceho oleja, v ktorom necháte mäso odležať, alebo nimi naplňte ryby.“

Porcie podľa počtu hostí. „Ak pozvete päť ľudí, uvarte päť porcií, a nie pätnásť. Veľmi pekná por...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-07-24 17:30:00 - Feat.: - Title: Grilovanie bez priberania: Dodržte tieto zásady a nadbytočných kíl sa báť nemusíte 02 - Modified: 2022-08-17 05:00:00 - Feat.: - Title: Čo jesť, keď mi šaláty nechutia? 03 - Modified: 2022-07-22 16:00:00 - Feat.: - Title: Na túto grilovačku len tak nezabudnete: Najlepšie dresingy k mäsu, zelenine či syru 04 - Modified: 2022-07-23 10:00:00 - Feat.: - Title: Výborné rybacie špízy 3 x inak. Upečte si lososa, makrelu či pstruha na paličke 05 - Modified: 2022-07-08 10:00:00 - Feat.: - Title: Tipy na tú najlepšiu grilovačku: Pripravte si dokonalé mäso, zeleninu aj marinádu
menuLevel = 1, menuRoute = tema, menuAlias = tema, menuRouteLevel0 = tema, homepage = false
25. apríl 2024 16:47