Pár základných rád
Chuť určuje to, čo do jedla dáte. „Olej, ocot, soľ, korenie, horčica... určujú kvalitu kuchyne. A platí, že chuť tvorí soľ a korenie. Vyhnite sa komerčným dochucovacím prostriedkom a koreniacim zmesiam, používajte vlastné. Je to chutnejšie, zdravšie a lacnejšie.“
Bylinky len jedného druhu. „Bylinky dodávajú vôňu a sviežu prírodnú chuť, ktoré inak nedocielite. Mali by byť čerstvé, nie je však nič zlé na tom, keď budete používať sušené. Vždy platí, že by sa nemalo miešať viac druhov dohromady a nesmú sa spáliť. Pridajte ich do horúceho oleja, v ktorom necháte mäso odležať, alebo nimi naplňte ryby.“
Porcie podľa počtu hostí. „Ak pozvete päť ľudí, uvarte päť porcií, a nie pätnásť. Veľmi pekná por...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.