Sledujte nás na Instagrame

@tyzdennik_temaFacebook
15.06.2019, 00:00

Zdeněk Pohlreich radí, ako správne grilovať

  • Grilovacia sezóna sa začala.
  • „Nepotrebujete obrovské vybavenie, ale také, na ktoré sa môžete spoľahnúť – dobrý gril a tri dobré ostré nože,“ hovorí známy šéfkuchár Zdeněk Pohlreich.
  • Tu je niekoľko jeho tipov a „vychytávok“...
Zdeněk Pohlreich radí, ako správne grilovať

Pár základných rád
Chuť určuje to, čo do jedla dáte. „Olej, ocot, soľ, korenie, horčica... určujú kvalitu kuchyne. A platí, že chuť tvorí soľ a korenie. Vyhnite sa komerčným dochucovacím prostriedkom a koreniacim zmesiam, používajte vlastné. Je to chutnejšie, zdravšie a lacnejšie.“

​​Bylinky len jedného druhu. „Bylinky dodávajú vôňu a sviežu prírodnú chuť, ktoré inak nedocielite. Mali by byť čerstvé, nie je však nič zlé na tom, keď budete používať sušené. Vždy platí, že by sa nemalo miešať viac druhov dohromady a nesmú sa spáliť. Pridajte ich do horúceho oleja, v ktorom necháte mäso odležať, alebo nimi naplňte ryby.“

Porcie podľa počtu hostí. „Ak pozvete päť ľudí, uvarte päť porcií, a nie pätnásť. Veľmi pekná porcia mäsa je okolo 250 až 300 gramov. Servis v rodinnom štýle, keď sa pokrmy položia doprostred stola a každý si naberá, čo chce, funguje báječne, odstraňuje stres hostiteľa aj hostí. Nesnažte sa omráčiť piatimi rôznymi jedlami. Nikto nie je zvedavý na hostiteľa, ktorý počas prvých troch hodín prehodí sotva dve vety a celý čas varí a lieta okolo ako šialený.“

Nenechajte sa obmedzovať

Tento článok je súčasťou exkluzívneho obsahu týždenníka Téma. Pokiaľ si ho chcete dočítať do konca, predplaťte si balík Digital alebo si nechajte týždenník posielať priamo do vašej schránky.

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.