StoryEditor

Zdeněk Pohlreich radí, ako správne grilovať

15.06.2019, 00:00
Autor:
tmtm
„Nepotrebujete obrovské vybavenie, ale také, na ktoré sa môžete spoľahnúť – dobrý gril a tri dobré ostré nože,“ hovorí známy šéfkuchár Zdeněk Pohlreich.

Pár základných rád
Chuť určuje to, čo do jedla dáte. „Olej, ocot, soľ, korenie, horčica... určujú kvalitu kuchyne. A platí, že chuť tvorí soľ a korenie. Vyhnite sa komerčným dochucovacím prostriedkom a koreniacim zmesiam, používajte vlastné. Je to chutnejšie, zdravšie a lacnejšie.“

​​Bylinky len jedného druhu. „Bylinky dodávajú vôňu a sviežu prírodnú chuť, ktoré inak nedocielite. Mali by byť čerstvé, nie je však nič zlé na tom, keď budete používať sušené. Vždy platí, že by sa nemalo miešať viac druhov dohromady a nesmú sa spáliť. Pridajte ich do horúceho oleja, v ktorom necháte mäso odležať, alebo nimi naplňte ryby.“

Porcie podľa počtu hostí. „Ak pozvete päť ľudí, uvarte päť porcií, a nie pätnásť. Veľmi pekná por...

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-11-07 11:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Vesmírne BBQ. Čínski astronauti si ugrilovali kuracie krídla na obežnej dráhe, teraz uviazli na vesmírnej stanici 02 - Modified: 2025-09-10 07:57:49 - Feat.: - Title: ROZHOVOR Zdeněk Pohlreich:​ „Dubajská čokoláda? Dôkaz toho, ako ľahko sa dnes dá svet zmanipulovať.“ 03 - Modified: 2025-08-25 10:00:00 - Feat.: - Title: Pohlreich: Ľudia osprosteli. Gastru vládne nový socík a mizne rešpekt 04 - Modified: 2025-08-13 06:59:25 - Feat.: - Title: Zdeněk Pohlreich: Každý tvrdí, že to robí z lásky, ale pre 99,9 percenta je to biznis. Tento svet je falošný 05 - Modified: 2025-04-30 10:00:00 - Feat.: - Title: Uži si voľné dni naplno: Vhodné miesta v Bratislave na opekačku v prírode a oddych mimo mestského ruchu
menuLevel = 1, menuRoute = tema, menuAlias = tema, menuRouteLevel0 = tema, homepage = false
05. december 2025 09:03