StoryEditor

Známy televízny tréner Chris Powell má pohnutú minulosť: Dlhy, závislosť a depresie

14.09.2019, 00:00
Hovorí, že za pozitívnu zmenu v živote mu poďakovalo už milión ľudí. Ale to nestačí.

Ste svetoznámy, máte vlastnú šou v televízii, ale vaše začiatky vraj neboli jednoduché, pri nevydarenom podnikaní ste prišli o všetky peniaze. Koľko ste vtedy mali rokov?
Mal som 26 rokov. Chcel som vytvoriť nutričný systém, ktorý by zmenil svet. Znie to možno príliš sebavedome, ale ja som naozaj veril, že by som mohol zmeniť životy mnohých ľudí. Pracoval som na tej myšlienke niekoľko rokov, v tom čase som žil len tým. Niečo som mal našetrené a požičal som si viac ako 200-tisíc dolárov (179-tisíc eur). Skončil som však na mizine.

Kvôli čomu?
Dodnes si myslím, že koncept bol správny, pretože ho neskôr odkopírovali dve spoločnosti, ktoré na ňom zarábajú milióny. Pohorel som na tom, že som bol mladý a absolútne neskúsený v tom, ako robiť biznis. Jediné, čo som mal, bol nápad a nadšenie, ale to skrátka nestačilo.

Ako to? Veď dnes sa všade píše o boháčoch, ktorí začínali ako startupová firma niekde v garáži. Na čom presne ste pohoreli?
Minimálne rok som zháňal peniaze a keď som konečne mal potrebné financie, našiel som fabriku v Číne, kde som si dal produkt vyrobiť. Prišlo mi 15-tisíc kusov môjho výrobku, a keď som ho otvoril, zistil som, že sa mi rozpadáva pod rukami. Všetko bolo nekvalitné, a tým pádom nepredajné.

Nedalo sa to reklamovať?
V Číne? Skúšal som to, ale asi vám nemusím opisovať, ako to dopadlo... Sedel som nad krabicami, ktoré ma dokopy stáli 325-tisíc dolárov (293-tisíc eur). Prišiel som o všetko a začali za mnou chodiť veritelia, ktorí žiadali svoje peniaze späť.

To je poriadne nepríjemná situácia. Ako ste to vyriešili?
To nebolo všetko. Práve v tom období som mal problémy s chrbtom, trápili ma veľké bolesti. Lekár mi predpísal lieky tlmiace bolesť, ale stal som sa od nich závislý. Spätne viem, že som ich neužíval na bolesť chrbta, ale na – obrazne povedané – bolesť v hlave a srdci. Lieky mi pomáhali zahnať problémy.

Ako dlho ste boli závislý?
Dva roky. Najhoršie obdobie môjho života. Dlhy, závislosť, úzkosti, depresie... Bol som totálne na dne. Z eufórie, že zmením svet, som sa prepadol do najtemnejšej diery. Spával som v aute, prípadne u kamarátov na gauči, ak ma nechali u seba. Bol som zdeptaný, ale napokon som si v nejakej svetlej chvíľke povedal, že s liekmi prestanem. Bol som asi dva mesiace či...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-08-24 20:39:21 - Feat.: - Title: Ženské hviezdy. Majú milióny, priazeň sponzorov aj psychické problémy 02 - Modified: 2021-08-23 21:04:27 - Feat.: - Title: Ani Neymar, ani CR7. Prestupový rekordér je silný Belgičan 03 - Modified: 2021-04-11 19:13:12 - Feat.: - Title: Miliardový bejzbalový klub dá očkovaným „fans“ zľavu 04 - Modified: 2021-03-31 20:45:19 - Feat.: - Title: Športové PR stálo šejkov už 1,5 miliardy dolárov 05 - Modified: 2020-08-04 21:07:06 - Feat.: - Title: „Bublina“ dá mestám milióny, hráčom samotu
menuLevel = 1, menuRoute = tema, menuAlias = tema, menuRouteLevel0 = tema, homepage = false
18. apríl 2024 20:35