StoryEditor

VIDEO: Hororový zákrok v Lige majstrov. Obranca Manchestru utrpel vážne zranenie

16.09.2015, 10:48
Autor:
TASRTASR

Tieňom utorkového zápasu B-skupiny futbalovej Ligy majstrov medzi PSV Eindhoven a Manchestrom United (2:1) bolo vážne zranenie obrancu hostí Lukea Shawa. Dvadsaťročný anglický reprezentant utrpel po nebezpečnom zákroku domáceho Hectora Morena zlomeninu holennej kosti i ihlice na pravej nohe a z trávnika ho vyniesli na nosidlách s kyslíkovou maskou na tvári.

Ako informovala agentúra dpa, Shaw absolvuje vo štvrtok operáciu, po ktorej ho čaká približne štvor- až šesťmesačná rekonvalescencia. "Žiaľ, Luke má dvojnásobnú fraktúru a v Manchestri sa podrobí operácii. Je to veľmi nešťastné a smutné pre neho, ako aj pre celé mužstvo," vyslovil sa tréner ManUtd Louis van Gaal.

Shawa vyniesli z trávnika už po 15 minútach. Pri jeho dravom prieniku do šestnástky sa voči nemu vyrútil domáci bek Moreno a bezohľadnou vkĺzačkou mu rozťal kosti v nohe na dve polovice. Morenovi sa pri surovom zákroku zároveň podarilo vypichnúť loptu, čo si všimol aj hlavný rozhodca Nicola Rizzoli, ktorý namiesto penalty ukázal na rohový kop.

Zábery anglického reprezentanta, ktorý sa zúfalo drží za zlámanú pravú nohu, šokovali futbalový svet. "Bol to skutočne príšerný zákrok oboma nohami," nechápal van Gaal, ktorý faulujúceho Mexičana viedol pri svojom angažmáne v Alkmaari. "Nie som doktor, takže nemôžem určiť presnú dobu liečby, no pri takomto druhu zranení to býva štyri a až šesť mesiacov. V skupinovej fáze Ligy majstrov s ním nemôžeme počítať. Verím, že si v tejto sezóne ešte zahrá," dodal holandský kouč.

Iróniou osudu práve Moreno utrpel podobnú zlomeninu nohy na vlaňajších MS v zápase proti Holanďanom vedených van Gaalom. "Je mi to skutočne ľúto, pretože viem, aké to je. Chcel by som mu popriať to najlepšie. Nebolo v mojom úmysle ho zraniť. Želal by som si, aby sa to vôbec nestalo," mrzelo mexického futbalistu.

Jeho zákrok a zranenie Shawa vzbudilo množstvo reakcií. "Toto vidieť bolo niečo príšerné. Ten hráč jednoducho prišiel a doslova mu prepolil nohu. Naozaj nemáte chuť pozerať sa na opakovaný záznam, pretože to zranenie je skutočne hororové," komentoval situáciu bývalý kanonier ManU Michael Owen. "Je to pohroma pre Lukea. Pritom táto sezóna mu vychádzala skvele. Dúfame, že bude OK," napísal na sociálnej sieti niekdajší obranca "červených diablov" Phil Neville.

01 - Modified: 2007-09-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Spor Volkswagenu s Porsche sa dostáva pred súd
01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
18. apríl 2024 05:38