StoryEditor

Najpredávanejšie SUV na Slovensku v novej verzii. Bude ešte atraktívnejšie

21.03.2019, 14:25
Nový Hyundai Tucson N Line sa dostane na počiatočné trhy už v máji tohto roka, neskôr sa dodávky modelu rozšíria aj do ďalších krajín.

Kórejská automobilka Hyundai žne úspech so svojím prvým hothatch modelom i30 N a nedávno model doplnil na európskom trhu aj jeho súrodenec v štýlovom balení i30 Fastback N. Okrem toho sú zákazníkom k dispozícii aj prevedenia N Line, ktoré dokážu navodiť športový charakter auta, no zároveň zachovať jeho každodennú bezproblémovú využiteľnosť a spoluprácu s menej výkonnými motormi.

Najmä opticky teda zatraktívnia modely značky Huyndai - ide o hatchback i30 a i30 Fastback, avšak teraz rodinu N Line dopĺňa ďalší člen.Ide o prvé SUV so športovým vzhľadom N Line, ktorý kombinuje silu, bezpečnosť a pohodlie Tucsonu s dynamickým štýlom a postojom modelov N.

​Po úspešnom spustení N Line balíku v roku 2018 s modelom i30 značka rozširuje svoju dynamickú úroveň výbavy: „S novým Hyundaiom Tucson N Line značka teraz poskytuje športový pocit zákazníkom, ktorí chcú tiež univerzálnosť a pohodlie SUV,“ hovorí Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident marketingu a produktov spoločnosti Hyundai Motor Europe.

„Tucson je náš najpredávanejší model v Európe a je umiestnený priamo v srdci našej značky, takže sme radi, že môžeme našim zákazníkom v tomto segmente predstaviť rozšírenie N Line,“ dopĺňa Hofmann.

Trojica dostupných motorov

Nový model Tucson N Line, ktorý je k dispozícii v troch variantoch hnacieho ústrojenstva a vo verzii s pohonom predných, aj všetkých štyroch kolies, poskytuje spotrebiteľom vozidlo vhodné pre rodiny, ktoré vyhovuje ich každodenným potrebám pri jazde. Zároveň predznamenáva, ako by mohol vo výsledku vyzerať ďalší ostrý člen športovej divízie značky - Hyundai Tucson N. Ten sa má v blízkej budúcnosti predstaviť svetu a konkurovať by mohol napríklad aj špičkovému modelu Cupra Ateca.
 
Vrcholom je dvojlitrový vznetový motor CRDi 48V, ktorý bol uvedený na trh v roku 2012 v novom Tucsone, ponúka výkon 136 kW a výhradne pohon všetkých kolies v spolupráci s osemstupňovým automatom alebo šesťstupňovým manuálom. Ďalším v poradí je motor T-GDI s objemom 1,6 litra a výkonom 130 kW.

Hyundai

​Posledné zastúpenie je v podobe 1,6-litrového CRDI motora využívajúceho 48 V sieť, ktorý disponuje výkonom 100 kW. Tieto dva agregáty budú dostupné so sedemstupňovou automatickou prevodovkou, alebo šesťstupňovým manuálom. Bude tiež možné vybrať si z prevedenia s pohonom predných, alebo všetkých štyroch kolies. Všetky motory pritom spĺňajú aj nové emisné normy Euro 6d Temp.

Tucson N Line je jedinečná kombinácia rodinného SUV a športového auta inšpirovaného divíziou N. Nechýba nové čalúnenie, ale aj exteriérové ​​a interiérové ​​prvky inšpirované modelmi N.

Rozdielny už na prvý pohľad

Dynamické dizajnové prvky a dostatočne výkonné motory sú dopĺňané rafinovaným systémom MDPS (motorom poháňaný posilňovač riadenia) a upravenými nastaveniami odpruženia, takže zákazníci môžu zažiť skutočne športovejšiu jazdu. Tucson N Line tak ponúka o päť percent väčšiu tuhosť v zadnom nastavení a o osem percent väčšiu tuhosť vpredu, zatiaľ čo softvérové ​​zmeny poskytnú lepšie reakcie v riadení.

Hyundai

​Prepracované nárazníky a tmavá mriežka chladiča s tmavým chrómom poskytujú silný prvý dojem. Okrem toho tmavé 19-palcové disky z ľahkej zliatiny, ako aj kryty bočných zrkadiel a zadný spojler v lesklej čiernej farbe zvýrazňujú športový postoj vozidla. Svetlomety s čiernym rámom, jedinečné svetlá pre denné svietenie, dizajn LED či zatemnené rámy okien v kombinácii s kľučkami dverí vo farbe karosérie (deväť farieb karosérie) taktiež vytvárajú dynamickejší vzhľad novinky Tucson N Line.

V automobile si môžu zákazníci vychutnať aj športovejšie sedadlá s koženým semišom a znakom N, prípadne tu nájdu aj červené kontrastné šitie na volante a sedadlách. Súčasťou vylepšenia N Line sú aj pedále zo zliatiny a radiaca páka N s kožou zabalenou v červenej farbe. Na vybraných trhoch by sa mal model začať objavovať už v máji tohto roka, neskôr sa rozšíri aj do ďalších častí.

01 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 02 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 03 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 04 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 05 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 14:03