HN/Matej Duman
StoryEditor

Ako na zdražené poistenie? Aj pri zvýšenej cene sa dajú ušetriť desiatky eur

29.01.2019, 15:58
Autor:
TASRTASR
Rozhodujúcimi faktormi pre zákazníka nakupujúceho cez internet sú pozitívne skúsenosti.

Poisťovne začali v súlade so zákonom zvyšovať ceny poistiek. Ide o daň vo výške osem percent, ktoré sú povinné odviesť do štátneho rozpočtu. Daň sa neuplatňuje u povinného zmluvného poistenia.

Podľa Petra Gála, odborníka na poistenie a zakladateľa stránky poistnamyska.sk, sa dajú aj na takýchto poistkách ušetriť desiatky eur, a to využitím poistenia motorových vozidiel prostredníctvom webu. Priznáva, že e-commerce je v porovnaní s tradičným predajom poistných produktov cez brokerov a maklérov odlišné.

Na druhej strane vníma túto oblasť nielen ako súčasť trhu, ale s veľkým potenciálom rastu. V čom vidí priestor na zlepšenie a rozšírenie je nielen samotný predaj, ale aj poskytovanie užitočných informácií a samozrejme pomoc klientom v šetrení na cene a voľbe čo najideálnejšieho produktu.

Stránky porovnania poistenia vznikli najskôr v krajinách, kde bol poisťovací trh rozvinutejší v porovnaní so Slovenskom. Práve tam vznikli aj veľké porovnávače, takzvané agregátory, ktorých účelom je porovnať širokú škálu poistných produktov. Medzi tradičné produkty porovnávania patria jednoduché poistne produkty.

To sú také, ktoré nepotrebujú detailné vysvetlenie poistnými poradcami. Porovnanie cien na webových stránkach sa stalo súčasťou nášho života aj vďaka takmer neobmedzenej dostupnosti a využívaniu webu v každodennom živote. Preto aj predaj cez web rastie a bude aj naďalej rásť.

Rozhodujúcimi faktormi pre zákazníka nakupujúceho cez internet sú pozitívne skúsenosti a samozrejme výhodná cena. V súčasnosti nie je neobvyklé objednávať si produkty on-line.

​Taktiež existuje viacero spoločností, ktoré ponúkajú práve on-line poistenie vozidla. Stále existujú veľké rozdiely v cenách produktov jednotlivých poisťovní a prostredníctvom takýchto porovnaní klient reálne ušetrí a trvá to len niekoľko minút.

"Ak záujemca pri porovnaní na portáli zistí, že môže získať lacnejšiu poistku, čiže mu vznikne priestor na úsporu a zároveň chce zmeniť poisťovňu, treba to urobiť podpísanou písomnou výpoveďou doručenou do poisťovne najneskôr šesť týždňov pred výročím, inak musí čakať celý rok. Najlepšie je ju zaslať doporučenou poštou. Môže sa to však urobiť aj na pobočke poisťovne," radí Gál.

01 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 02 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 03 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 04 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta 05 - Modified: 2024-04-16 09:30:00 - Feat.: - Title: Neprehliadnuteľné Alfa Romeo odhalené. Prvý elektromobil značky dostane aj hybrid
menuLevel = 2, menuRoute = auto/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 12:44