StoryEditor

Prvá jazda s modelom, ktorý má zmeniť pohľad na Opel. Otvára novú éru značky

Nový crossover Mokka prichádza pomaly na Slovensko a my sme na niekoľko hodín vyskúšali jeho elektrickú verziu. Aký zanechala dojem?

S elektromobilmi sa v poslednom čase na automobilovom trhu akoby roztrhlo vrece. Ich obľúbenosť u zákazníkov rastie, infraštruktúra sa rozširuje, tlak Európskej únie na emisie sa zvyšuje a výrobcom teda nezostáva nič iné, než čoraz viac presadzovať i alternatívne elektrifikované pohony.

U niektorých modelov sa začlenenie elektromotora podarí lepšie, u iných toto riešenie ešte trochu pokrivkáva​. Nás po rannom prevzatí štýlovej novinky značky Opel zaujímalo, ako na tom bude práve novo prichádzajúca Mokka-e, respektíve Electric.

​Výrobca si totiž na svojom crossoveri dal skutočne záležať a podľa jeho slov má zmeniť pohľad verejnosti na značku i udávať "trend" pre ďalšie chystané vozidlá nesúce logo s bleskom. Podotýkame, nové logo s bleskom, avšak o tom neskôr. Ako jazdí?

Ticho, komfort a rýchle nabíjanie

Nasadáme do auta, stláčame trochu skryté tlačidlo štartovania motora pod volantom a počujeme tiché prebúdzanie pohonného ústrojenstva so ​signálom, ktorý vám dáva najavo pripravenosť k jazde. Na palubnom počítači svieti s plne nabitým akumulátorom dojazd necelých 320 kilometrov, čo nie je natoľko vzdialená hodnota od údajov výrobcu - ten hovorí o rádiuse 322 kilometrov podľa reálnejšieho štandardu WLTP.

Hoci sa na prvých jazdách nezvykneme výraznejšie venovať spotrebe, po niekoľkohodinovom jazdení v meste, na okreskách, miernom teréne a poskakovaní pri fotení nám pri odovzdávaní auta systém ukázal prekvapivo peknú hodnotu 18,5 kWh na sto kilometrov. V domácom teste nás však bude zaujímať, či sa skromný apetít udrží aj dlhodobejšie po niekoľkých stovkách prejdených kilometrov, predsa len sme na úvodné zoznámenie sa s autom mali len krátku chvíľu.

...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 02 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 03 - Modified: 2024-04-24 06:02:51 - Feat.: - Title: Vysoký výkon, skvelé fotoaparáty a zaujímavé príslušenstvo. Takto to vyzerá, keď sa z mobilu stane fotoaparát 04 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže 05 - Modified: 2024-04-22 13:29:37 - Feat.: - Title: Luxusný džíp Matthewa Perryho z Priateľov sa ani pol roka po smrti nepohol
menuLevel = 2, menuRoute = auto/testy, menuAlias = testy, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 08:53