Mileniáli , generácia X a generácia Y sa pozerajú na jedlo úplne inak ako ich predchodcovia. Preto aj v roku 2018 budú pribúdať reštaurácie a jedlá v ktorých dominuje rastlinná strava. Od roku 2012 do roku 2016 vzrástol počet vegetariánov o 25 percent a vegálnom až o 257 percent. V obchodoch bude viac a viac nových výbrobkov, pribudnú špecializované reštaurácie s vegánskymi hamburgermi, pizzou či dezertmi. Flickr.com
StoryEditor

Mäsové alternatívy rastú raketovým tempom, slovenské firmy do nich investujú milióny

28.11.2021, 23:00
Výrobcom náhrad živočíšnych výrobkov stúpa obrat v desiatkach percent. Preto zvyšujú svoje kapacity a rozširujú ponuku potravín.

Sto ľudí, sto chutí. Jedálničky ľudí sú čoraz pestrejšie a zvyšujúci sa záujem o náhrady živočíšnych produktov je badateľný aj na výsledkoch ich výrobcov. „Rast obratu z našich výrobkov z tofu je viac ako 40 percent za január až október 2021 v porovnaní s minulým rokom,“ vyjadril sa pre HN Juraj Lunter, výkonný riaditeľ spoločnosti Alfa Bio. Firme pritom už v roku 2020 vzrástli podľa portálu Finstat tržby o viac ako tri milióny eur na vyše 15,7 milióna.

Producent vidí v bezmäsitých potravinác...

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-24 16:37:22 - Feat.: - Title: Nedostatky sa v novembri 2025 zistili pri 191 z 3657 kontrol potravín 02 - Modified: 2025-12-24 09:13:13 - Feat.: - Title: Predvianočný nákup zlacnel oproti vlaňajšku o 23 percent, tvrdí Takáč. Niektoré potraviny však zdraželi 03 - Modified: 2025-12-22 23:00:00 - Feat.: - Title: Chystáte sa na vianočné pečenie? Pozrite si prehľad cien konkrétnych potravín 04 - Modified: 2025-12-04 23:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské poľnohospodárstvo volí medzi modernizáciou a dovozom 05 - Modified: 2025-11-29 13:00:00 - Feat.: - Title: Upchá ti prehltnutie žuvačky črevá, alebo nie? Vedci konečne vysvetlili, čo sa v takom prípade deje
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. december 2025 20:21