Slovenskí pekári v posledných rokoch čelia výrazným problémom, ktoré ohrozujú domácu výrobu pečiva. Nedostatok vyučených pracovníkov, klesajúca tendencia spotreby pečiva, dovoz surovín zo zahraničia či neaktuálny zákon o cenách. Aj tieto faktory prispievajú k červeným číslam v sektore pekárskej, cestovinovej a cukrárskej výroby. S riešením krízovej situácie v priemysle by mali začať počnúc aktualizáciou ekonomicky oprávnených nákladov, o ktoré sa opiera zákon o cenách.
Výrobné náklady sa menia
Po...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Keď gazdinky kradnú milióny (komentár)
02 - Modified: 2024-01-25 21:02:51 - Feat.: - Title: Rezort práce predstavil ďalšiu formu pomoci pre pekárov, zamestnancov je nedostatok
03 - Modified: 2023-11-01 18:30:00 - Feat.: - Title: Kuba sa otvára zahraničiu. Šance sa chopili Slováci, rozbiehajú tam kakaový biznis
04 - Modified: 2023-10-26 10:27:04 - Feat.: - Title: Potravinárska komora Slovenska od novej vlády očakáva plnenie predvolebných sľubov o dostupných potravinách
05 - Modified: 2023-10-14 22:00:00 - Feat.: - Title: Skimpflácia: Podniky zhoršujú kvalitu služieb a tovarov bez povšimnutia, ceny však držia rovnaké