Spoločným základom sviatočných jedál Slovákov je mäso, šunka, jedlá z vajec, koláče, alkoholické nápoje či chren. Tento rok sa musíme pripraviť na to, že jarné dni voľna nás vyjdú podstatne drahšie ako minulý rok. Fipronilová kauza, ktorá spôsobila nedostatok vajec na trhu, síce pomaly ustupuje, no za vajcia si stále priplácame približne tretinu ceny. Kým minulý rok stáli v priemere 1,37 eura za 10 kusov, tento rok je to až 1,82 eura.
Zdraženie sa týka aj mlieka a výrobkov z neho. Najvýraznejšie sa rast cien prejavil v cene masla, ktoré je oproti minulému roku drahšie o štvrtinu. Čísla na cenovkách rástli aj v prípade os...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.