predavačka, potravinyPavol Funtál
Kým na Západe ponúkajú reťazce až 80 percent lokálnych produktoch, u nás to v priemere nie je ani polovica.
Slovenský spotrebiteľ čoraz častejšie siaha po výrobkoch regionálnych farmárov a pestovateľov. Reagujú na to aj reťazce, ktoré zvyšujúcemu sa záujmu o domáce produkty prispôsobujú svoju ponuku. Práve to má za následok, že na pultoch predajní sa objavuje čoraz viac slovenských potravín.
Slovensko napriek tomu v tomto smere zaostáva za Západom. Kým u nás je v priemere 40 percent produktov na pultoch domácich, v západoeurópskych krajinách, ako sú Rakúsko, Nemecko či Francúzsko, dosahuje tento podiel dvojnásobok.
Mlieko, voda aj chlieb
Kým prieskumy z minulých rokov naznačovali, že Slovensko pravdepodobne tak skoro nebude potravinovo ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-12 23:00:00 - Feat.: - Title: Známy diskont prišiel s cenovou revolúciou – ako prvý znížil DPH
02 - Modified: 2024-11-09 23:00:00 - Feat.: - Title: Hrozby v tabletkách. Aké sú nebezpečné kombinácie liekov a potravín?
03 - Modified: 2024-11-08 15:00:00 - Feat.: - Title: Prvá pomoc z komory na boľavé hrdlo: Vyskúšajte tieto jednoduché, ale mimoriadne účinné tipy
04 - Modified: 2024-11-08 10:00:00 - Feat.: - Title: Ako to bude ďalej s preplácaním bezlepkových potravín? Rezort zdravotníctva pripúšťa zmeny
05 - Modified: 2024-11-08 06:30:00 - Feat.: - Title: XXL balenia a tieto potraviny nechajte v regáli. Poradíme vám, ako ušetriť, ale napriek tomu jesť kvalitne