Reštaurácie, hotely, stánky na vianočných trhoch, školské jedálne aj nemocnice. Tisícky podnikov na celom Slovensku sa v týchto dňoch pripravujú na novú povinnosť, ktorá im pribudne už túto sobotu 14. decembra. Prevádzkovatelia totiž budú musieť zabezpečiť, aby ich zákazníci mali vedomosť o tom, odkiaľ pochádza mäso, ktoré sa chystajú skonzumovať. Na prvý pohľad jednoduché opatrenie však sprevádzajú nejasnosti.
Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska koncom minulého týždňa informovala, že slovenské prevádzky nemajú žiadne informácie o tom, ako má nariadenie fungovať v praxi. Pre HN to nezávisle od seba potvrdili viaceré reštaurácie. „O nariadení sme informovaní, nie však z ministerstva poľnohospodárstva, a...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.