V Bratislave vyrastie bytový komplex na jednej z najrušnejších ulíc Bratislavy.Corwin
StoryEditor

Veľká anketa: má Slovensko podľa našich developerov budúcnosť?

15.02.2022, 23:00
Spoločnosť Corwin v polovici februára 2022 oznámila, že väčšinu svojich projektov bude realizovať v Slovinsku.

Z jednej metropoly do druhej. Aj tak sa dá opísať krok, ktorý ohlásil developer Corwin. Spoločnosť sa totiž rozhodla, že gro svojich aktivít presunie do Ľubľany. Bratislavský Guthaus aj Palma napredujú a k pretvoreniu zanedbaných a nevyužívaných areálov sa rovnako schyľuje aj v hlavnom meste Slovinska.

„Za prioritu sme si tu stanovili revitalizáciu brownfieldov. Máme jasnú stratégiu a urbanistickú víziu, ktorá kladie dôraz na udržateľnosť, podporu zelených projektov či alternatívnych foriem dopravy,“ vysvetľuje Michal Maco, Country Manager v Corwine. V Ľubľane je tak aktuálne vo výstavbe obytný komplex Kvartet, administratíva Vilharia a v pláne sú ďalšie realizácie na Linhartovej a Masarykovej ulici.

HN zaujímalo, aké majú plány v zahraničí aj ďalší investori pôsobiaci na našom trhu a či sa ešte má kam development na Slovensku posúvať.

Otázky:
1. V akom štádiu sú momentálne vaše projekty v zahraničí?

2. Plánujete expandovať na nejaké ďalšie zahraničné trhy?

3. Nakoľko sa dá ešte rozvíjať development na Slovensku?

4. V ktorých slovenských mestách vidíte najväčší potenciál?

Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ J&T Real Estate
1. V Londýne staviame náš prvý projekt Triptych Bankside, ktorý obsahuje tri veže umiestnené vo výnimočnej lokalite pri rieke Temža, v blízkosti kultúrnych a historických dominánt metropoly. Ako prvú dokončujeme kancelársku budovu, ktorú otvoríme už koncom marca. Zároveň sa uskutočňujú práce na oboch rezidenčných vežiach, ktoré budú dokončené ešte tento rok. Otvorenie troch vzorových bytov na jeseň minulého roka vyvolalo veľký záujem kupujúcich a výraznejšie sa rozbehol aj predaj bytov.

2. Vstup do zahraničia je náročný a dlhodobý proces, preto má zmysel vtedy, ak tam budeme aj pôsobiť dlhodobejšie. V developmente sú potrebné lokálne znalosti, s každým trhom sa treba dôkladne oboznámiť. Sústredíme sa na etablovanie v Londýne, k...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Slováci vymenili tehlové domy za tie „na papieri“. Miliónové zisky prinášajú byty a najnovšie aj haly 02 - Modified: 2024-04-09 13:20:31 - Feat.: - Title: Čas na kúpu nehnuteľnosti? 03 - Modified: 2024-04-07 10:30:00 - Feat.: - Title: Kde v Európe sa oplatí kúpiť dom? V niektorých krajinách ceny nehnuteľností klesli, prekvapivo je medzi nimi aj Slovensko 04 - Modified: 2024-04-07 08:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Ďalšie nádherné mestečko predáva domy za jedno euro. Záujem je však veľmi malý, toto je dôvod 05 - Modified: 2024-03-25 14:29:23 - Feat.: - Title: Poradíme vám, ako zvýšiť hodnotu svojej nehnuteľnosti na trhu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 11:56