StoryEditor

Silvestrovský prepad. Gastro krváca

07.01.2021, 23:00
Reštaurácie boli ku koncu roka na zlomkoch tržieb a nová schéma nestíha.

Druhá vlna sa do našich reštaurácií zahryzla naplno. Posledný týždeň starého roka nesiahol ani na pätinu predkrízových tržieb. „Je to likvidačné,“ hovorí Viliam Pavlovský, spolumajiteľ reštaurácie Sympl v Banskej Bystrici. „Od štátu nedostali nič od októbra, a tak z pôvodných 35 zamestnancov už majú len 15. „Nie sme schopní platiť nájomné, naliali sme do toho už státisíce. Len naťahujeme čas,“ hovorí Pavlovský. Zároveň pripúšťa aj ďalšie okresávanie.


Štát pritom na jeseň avizoval podnikateľom hodiť...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-19 08:54:12 - Feat.: - Title: Obávaný vírus sa nebezpečne priblížil k človeku. Vedcov z WHO najnovší vývoj prekvapil 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:46 - Feat.: - Title: Mapa odhalila covidovú „oponu smrti“ naprieč Európou, Slovensko je na chvoste 03 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 04 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 05 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 01:15