StoryEditor

Silvestrovský prepad. Gastro krváca

07.01.2021, 23:00
Reštaurácie boli ku koncu roka na zlomkoch tržieb a nová schéma nestíha.

Druhá vlna sa do našich reštaurácií zahryzla naplno. Posledný týždeň starého roka nesiahol ani na pätinu predkrízových tržieb. „Je to likvidačné,“ hovorí Viliam Pavlovský, spolumajiteľ reštaurácie Sympl v Banskej Bystrici. „Od štátu nedostali nič od októbra, a tak z pôvodných 35 zamestnancov už majú len 15. „Nie sme schopní platiť nájomné, naliali sme do toho už státisíce. Len naťahujeme čas,“ hovorí Pavlovský. Zároveň pripúšťa aj ďalšie okresávanie.


Štát pritom na jeseň avizoval podnikateľom hodiť...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-12-22 06:30:00 - Feat.: - Title: Otázniky (nielen) okolo Štedrej večere: Ako z rýb vyťažiť to najlepšie a aká je najlepšia voľba? 02 - Modified: 2024-12-14 06:30:00 - Feat.: - Title: Týchto sedem každodenných vecí brzdí vaše chudnutie 03 - Modified: 2024-12-13 16:38:46 - Feat.: - Title: Na prácu v gastre už netreba osvedčenie spôsobilosti. Povinnosť ruší zákon, ktorý podpísal Pellegrini 04 - Modified: 2024-12-13 11:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Švédske mäsové guľky vo svete preslávil nábytkársky gigant, ich pôvod však siaha do Osmanskej ríše 05 - Modified: 2024-12-13 06:30:00 - Feat.: - Title: Univerzálny pomocník? Stavte na citrón, pomôže s čistením aj s pleťou, hneď niekoľkými spôsobmi
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
22. december 2024 08:41