Nepoužité zvyšky pri varení či konzumácii jedla. Veľa domácností ich vyhadzuje do komunálneho odpadu. Síce je to jednoduché riešenie, ale ani zďaleka ideálne pre naše životné prostredie.
Triedenie kuchynského odpadu vysvetľoval minister životného prostredia Ján Budaj:
Plytvanie potravinami a vytváranie odpadu má obmedziť vyhláška ministerstva životného prostredia, ktorá od nového roka zaviedla povinnosť triediť kuchynské zvyšky.
S tou však prišlo aj veľa komplikácií, keďže samosprávy museli celý prechod na triedenie tohto odpadu zabezpečiť v náročnom pandemickom roku.
„Prechod bol sprevádzaný mnohými nedorozumeniami a komplikáciami,“ vraví hovorca Združenia miest a obcí Slovenska Michal Kal...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.