StoryEditor

Nové pivo bude meškať, má to však aj jeden pozitívny moment

23.06.2021, 11:00
K našej gastrokultúre patrí aj čapované pivo, ktoré si v uplynulom roku prešlo kľukatou cestou. Napriek nečakaným zmenám pri surovinách ho bude počas nasledujúcich mesiacov dosť.

Čapované a poriadne vychladené. Pivo je počas letných horúčav pre mnohých elixír. Aj keď v uplynulých pandemických mesiacoch bola na vrchole jeho balená verzia, do popredia sa opäť dostáva sudové. „Ohlasy podnikov a reštaurácií ukazujú, že o čapované pivo je záujem a v niektorých prípadoch dokonca presahuje minuloročné čísla,“ konštatuje zakladateľ portálu oPive.sk Tomáš Vašuta. Za dôležité pritom považuje, ako sa menšie pivárne postavia k letnej sezóne, keďže zvyšok roka môže byť pre ne existenčne náročný.

Pandémia zamávala aj s pivovarmi, keď napríklad Šariš v...

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-12-05 10:53:09 - Feat.: - Title: Cukor najlacnejší od roku 2020. Prečo to na cenovkách ešte nevidno? 02 - Modified: 2025-11-21 15:00:00 - Feat.: - Title: Čo môže za obezitu? Nedostatok pohybu nie je vinníkom, vyvracia mýty rozsiahla štúdia 03 - Modified: 2025-11-21 08:37:27 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Chlieb vo vajci poznali už v antickom Ríme, dnes zachraňuje staré pečivo a je kultovým streetfoodom 04 - Modified: 2025-11-07 18:30:00 - Feat.: - Title: Po dekáde došlo k otočke, chovatelia oviec si skokovo prilepšili. Farmár: Nemám dôvod chov rušiť 05 - Modified: 2025-10-29 11:00:00 - Feat.: - Title: Konečne dobrá výhovorka na prejedanie sa? Tvoj mozog si vyberá jedlo ešte predtým, ako si vôbec uvedomíš, na čo sa pozeráš
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. december 2025 06:17