StoryEditor

Máte radi sex? Toto je desať najbizarneších požiadaviek zamestnávateľov

24.02.2015, 23:00
Zostavili sme desiatku najabsurdnejších požiadaviek zamestnávateľov pri pohovoroch.

Prídete na pohovor a prvá otázka: Ovládate koréjčinu? Máte radi sex? Je pre vás firma viac ako rodina? Aj keď to znie absurdne ide o reálne otázky z pracovných pohovorov. HN majú k dispozícií prehľad kurióznych požiadaviek, ktoré zamestnávatelia predkladajú slovenským personálnym agentúram.


Foto: flickr.com

Podľa manažérky agentúry Synergie Barbary Kotlárovej si chcú takto spoločnosti často „vymodelovať“ ideálneho kandidáta. Stáva sa to najmä v situácií, keď má klient v tíme výborného obchodníka alebo asistentku a tí sa rozhodnú zo spoločnosti odísť. „Keďže s ich výkonom bol klient spokojný, môže niekedy skĺznuť do extrému a hľadať kópiu tohto konkrétneho človeka,“ vysvetľuje.

Do zoznamu absurdných kritérií tak patrí napríklad aj požiadavka riaditeľa firmy, ktorý chcel, aby mu personalisti našli vyslovene škaredú osobnú asistentku. Iná spoločnosť si zas predstavovala kandidáta – IT špecialistu, ktorý bude mať nielen výbornú slovenčinu, ale aj kombináciu jazykov angličtina a srbochorvátčina.

Pozrite si zoznam Top 10 bizarných požiadaviek firiem, ktoré sa HN podarilo zostaviť:

Špecifické požiadavky

1. Spoločnosť hľadala nového zamestnanca. Podmienka bola, aby plynule ovládať kórejčinu. Avšak výslovne žiadala, aby to nebol Kórejčan.

2. Firma hľadala do tímu nefajčiara, prípadne kandidáta, ktorý fajčí maximálne dve cigarety denne. Dôvod: Podľa skúsenosti šéfa sú tuhší fajčiari v práci menej efektívni.

3. Medzi podniky so špecifickými požiadavkami sa zaradila aj firma, ktorá hľadala nového zamestnanca so špecifickou certifikáciou, ktorá sa udeľuje len v USA. Nový zamestnanec však musel plynule hovoriť po slovensky.

4. Ďalšia firma hľadala len obchodníka–športovca. A to preto, že šport je zárukou dosahovania dobrých výsledkov.

5. Japonská spoločnosť kládla zase pri hľadaní dôraz na prístup k práci. Nový pracovník mal žiť heslom: „firma je viac ako rodina“.

Keď sú firmy nenáročné

6. Výrobná spoločnosť hľadala zamestnanca. Jediná podmienka znela: „Pošlite nám človeka, ktorý má na rukách všetky prsty.“

7. Iné perličky zneli: Hľadáme čokoľvek, čo má dve ruky, dve nohy a dve oči. Alebo hľadáme človeka, ktorý sa vie aspoň podpísať.

Požiadavky na vizáž či záľuby

8. Firma potrebovala ľudí na špecifickú prácu a od toho sa odvíjali aj jej požiadavky. Hľadali ženu, ktorá nemá viac ako 160 centimetrov či 55 kilogramov.

9. Je celkom časté, že na asistentské pozície je okrem životopisu vyžadované aj zaslanie fotografie. Jeden náš klient si však vyslovene žiadal, aby sme mu našli škaredú osobnú asistentku.

10. A končíme skutočne kurióznou požiadavkou, kde podnik hľadal luxusnú spoločníčku do Rakúska. Podmienkou pre novú prácu bolo, že žena musí mať skutočne rada sex.

01 - Modified: 2007-03-22 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Rebrík knihy
01 - Modified: 2024-04-26 13:21:43 - Feat.: - Title: Nemecký inštitút očakáva rast nezamestnanosti na najvyššiu úroveň za takmer desaťročie 02 - Modified: 2024-04-23 13:00:00 - Feat.: - Title: Sľúbili im prácu v Rusku. Bez ich zvolenia však skončili na ukrajinskom fronte 03 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 04 - Modified: 2024-04-01 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceš žiť ako Chandler? Dostaneš 10-tisíc za to, že sa presťahuješ do Tulsy v Oklahome 05 - Modified: 2024-03-27 15:54:37 - Feat.: - Title: Volkswagenu na Slovensku chýba tento rok až 1 500 zamestnancov. Kritická je situácia so špecialistami
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 06:40