Za zvýšený obsah škodlivých látok v slovenskom ovocí a zelenine môže nesprávny postup pestovateľov.
Ak sa chcete stravovať zdravo, mali by ste jesť čo najviac ovocia a zeleniny. Ukazuje sa však, že ani táto voľba nemusí byť vždy najvýhodnejšia. Slovenská zelenina a ovocie totiž obsahuje čoraz viac pesticídov. Vyplýva to z výsledkov Štátnej veterinárnej a potravinovej správy. Hoci čísla zatiaľ nepresahujú stanovené limity, kontrolóri priznávajú, že podiel škodlivých látok sa v ovocinárstve a zeleninárstve stále zvyšuje. „Možno povedať, že ide o mierny nárast zistenej prítomnosti zložiek pesticídov v potravinách,“ zhodnotila odborníčka Zuzana Büchlerová. Momentálne obsahuje aspoň jednu škodlivú látku vyše polovica testovanej zeleniny a ovocia. Kým v roku 20...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-26 13:04:43 - Feat.: - Title: Ukrajinského ministra poľnohospodárstva, ktorý je podozrivý z korupcie, prepustili na kauciu
02 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič
03 - Modified: 2024-04-19 13:50:00 - Feat.: - Title: Menšie slovenské reťazce ukázali vlaňajšie výsledky. Fresh či Sintra dosiahli miliónové tržby
04 - Modified: 2024-04-12 10:17:51 - Feat.: - Title: Revolúcia na tanieri. Je o geneticky modifikované potraviny záujem?
05 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo?