Výskumníkom firmy Nestlé sa údajne podarilo vyvinúť technológiu, ktorá zníži obsah cukru v niektorých jej výrobkoch až o 40 percent, bez toho, aby sa zmenila chuť. Švajčiarska nadnárodná firma oznámila, že si objav nechá patentovať a postupne ho od roku 2018 začne zavádzať do výroby.
Nestlé pracuje na obmedzení obsahu cukru vo svojich výrobkoch už od roku 2004. Nová metóda je založená na zmene štruktúry cukrových častíc. Keď urobíme kryštáliky cukru vnútri duté, každá častica sa rýchlejšie rozpustí na jazyku a bude rýchlejšie stimulovať chuťové poháriky, vysvetlila firma. V čokoládach sa potom bude môcť cukru používať menej, dodala.
Nestlé prichádza s inováciou v čase, keď stúpa dopyt po zdravšom jedle a nápojoch. Náklady na liečenie obezity začínajú zasahovať do zdravotníckych rozpočtov. Niektoré vlády, vrátane tej britskej, zavádzajú dane na sladké nápoje. Firmy preto masovo investujú do inovácií, aby sa tomuto trendu prispôsobili.
Nestlé je podľa tržieb najväčšou potravinárskou spoločnosťou na svete, vyrába napríklad kávu Nescafé, čokoládové tyčinky Kit Kat, cereálie Nesquik či koreniace zmesi Maggi.