Výrobné priestory v závode Jaguar Land Rover v Nitre. FOTO: TASR/Henrich Miššovič
StoryEditor

Jaguar Land Rover vytvorí v nitrianskom závode tristo nových pracovných miest

13.03.2023, 12:36
Autor:
TASRTASR

Vytvorenie nových pracovných miest súvisí so zavedením nových víkendových zmien na prevádzkach Karosáreň a Lakovňa.

Jaguar Land Rover Slovakia vytvorí vo svojom nitrianskom závode 300 nových pracovných miest. Posilnením výrobných kapacít automobilky vzniknú ďalšie desiatky pracovných miest u jej dodávateľov, informoval Igor Franček, riaditeľ ľudských zdrojov Jaguar Land Rover Slovakia.  

Vytvorenie nových pracovných miest súvisí so zavedením nových víkendových zmien na prevádzkach Karosáreň a Lakovňa.

Cieľom opatrenia je zabezpečiť stabilitu výroby pri stále sa zvyšujúcom záujme zákazníkov o vozidlá vyrábané v nitrianskom závode tak, aby zároveň zostala zachovaná rovnováha medzi pracovným a rodinným životom ich zamestnancov, skonštatoval Franček. Nové zmeny by mali začať pracovať v máji tohto roka.

Pripravované nové víkendové zmeny budú pracovať len na prevádzkach Karosáreň a Lakovňa počas soboty a nedele.

Dĺžka zmeny bude 10 hodín vrátane prestávok. Automobilka zabezpečí pre zamestnancov pracujúcich v týchto zmenách bezplatnú autobusovú dopravu rovnako ako po iné dni. Mzda, počet dní dovolenky, ako aj niektoré z benefitov budú prispôsobené kratšiemu pracovnému času.

Na víkendové zmeny sa budú môcť prihlásiť aj zamestnanci pracujúci v štandardnom trojzmennom režime prostredníctvom dobrovoľnej práce nadčas, v rozsahu ako to umožňuje zákonník práce. V prípade záujmu môže zamestnanec prejsť z trojzmennej práce na režim víkendovej zmeny formou dodatku k zmluve.

Kombinácia práce v štandardnej trojzmennej prevádzke (pondelok až piatok) a následne vo víkendovej zmene (sobota a nedeľa) však nie je možná.

"Táto forma pracovného času môže byť vhodnou alternatívou pre ľudí, pre ktorých je práca na plný úväzok cez týždeň nevyhovujúca, ako napríklad ľudia opatrujúci člena rodiny, matky s menšími deťmi či študenti," povedal Franček.

 

01 - Modified: 2024-03-08 10:03:51 - Feat.: - Title: Nitriansky Jaguar pripravuje výstavbu novej haly na výrobu batérií. Vzniknú desiatky pracovných miest 02 - Modified: 2024-03-07 11:58:24 - Feat.: - Title: Nová baterkáreň má vyrásť aj pod Zoborom. Nitriansky Jaguar mal viacero scenárov, teraz ukázal prvé plány 03 - Modified: 2024-02-27 11:49:03 - Feat.: - Title: Ľudia v automotive chýbajú extrémne. Je to obrovské riziko pre Volvo, tvrdí šéf automobilového zväzu 04 - Modified: 2024-02-08 17:18:35 - Feat.: - Title: Miliardové straty a špekulácie o predaji sú minulosť. Britská legenda láme vďaka Nitre dlhoročné rekordy 05 - Modified: 2024-01-25 17:15:22 - Feat.: - Title: Fico má strach z čierneho scenára. Ťahúň ekonomiky nám môže vytvoriť rady státisícov nezamestnaných, varuje
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 02:15