Leto, turizmus a gastronómia sú tri veci, ktoré neoddeliteľne patria k sebe. Táto previazanosť sa tradične odráža aj na štedrejších zárobkoch pracovníkov v reštauráciach či pohostinstvách.
To, že to nebolo inak ani v tohtoročnej sezóne, potvrdzuje aj Rozwitha Bieber, šéfka jednej z najznámejších bratislavských reštaurácií Divný Janko.
„Mzda v letných mesiacoch narastá z dôvodu zvýšenia návštevnosti turistov, čo prináša viac odpracovaných hodín, zvýšenie tlaku na výkon, ktoré sa prejavuje v ohodnotení zamestnancov mimoriadnym odmeňovaním, taktiež predpokladám zahrnutie nadčasových hodín,“ zhodnotila pre HN.
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-10-14 12:15:46 - Feat.: 1 - Title: Mzdy Slovákov rástli. V kľúčovom odvetví stúpli len mierne, v jednom sektore takmer dvojciferne
02 - Modified: 2025-10-13 22:00:00 - Feat.: 1 - Title: Ako sa darí nášmu biznisu s mäsom? Sektor čaká skúška odolnosti, Slovákom zas hrozia vyššie ceny
03 - Modified: 2025-10-10 11:47:31 - Feat.: 1 - Title: Čokoládový paradox? Trh s kakaom a cukrom sa rúca, no efekt zlacňovania brzdia aj Kamenického kroky
01 - Modified: 2025-10-29 11:00:00 - Feat.: - Title: Konečne dobrá výhovorka na prejedanie sa? Tvoj mozog si vyberá jedlo ešte predtým, ako si vôbec uvedomíš, na čo sa pozeráš
02 - Modified: 2025-10-27 14:24:14 - Feat.: - Title: Americké firmy si vystačia aj s menej
03 - Modified: 2025-10-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Od keltských rituálov a dohôd s diablom až po instagramové šialenstvo: Prečo si tekvice podmanili svet?
04 - Modified: 2025-10-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Prírodná lekáreň: Čím nakŕmiť kĺby? Tieto bežné potraviny ochránia nielen pred bolesťou, ale i zápalmi
05 - Modified: 2025-10-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Ako oklamať hlavu, aby jedlo prestalo byť hlavnou témou vedúcou k sústavnému priberaniu?