Leto, turizmus a gastronómia sú tri veci, ktoré neoddeliteľne patria k sebe. Táto previazanosť sa tradične odráža aj na štedrejších zárobkoch pracovníkov v reštauráciach či pohostinstvách.
To, že to nebolo inak ani v tohtoročnej sezóne, potvrdzuje aj Rozwitha Bieber, šéfka jednej z najznámejších bratislavských reštaurácií Divný Janko.
„Mzda v letných mesiacoch narastá z dôvodu zvýšenia návštevnosti turistov, čo prináša viac odpracovaných hodín, zvýšenie tlaku na výkon, ktoré sa prejavuje v ohodnotení zamestnancov mimoriadnym odmeňovaním, taktiež predpokladám zahrnutie nadčasových hodín,“ zhodnotila pre HN.
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-10-14 12:15:46 - Feat.: 1 - Title: Mzdy Slovákov rástli. V kľúčovom odvetví stúpli len mierne, v jednom sektore takmer dvojciferne
02 - Modified: 2025-10-13 22:00:00 - Feat.: 1 - Title: Ako sa darí nášmu biznisu s mäsom? Sektor čaká skúška odolnosti, Slovákom zas hrozia vyššie ceny
03 - Modified: 2025-10-10 11:47:31 - Feat.: 1 - Title: Čokoládový paradox? Trh s kakaom a cukrom sa rúca, no efekt zlacňovania brzdia aj Kamenického kroky
01 - Modified: 2025-11-28 08:26:59 - Feat.: - Title: Slovákom berie štát zo mzdy výrazne viac, než Čechom. Tu sú dôvody (plus príklady a prepočty)
02 - Modified: 2025-11-21 16:01:03 - Feat.: - Title: Fed má ešte priestor na znižovanie sadzieb. Slabosť trhu práce je väčšia hrozba ako inflácia, tvrdí Williams
03 - Modified: 2025-11-21 15:00:00 - Feat.: - Title: Čo môže za obezitu? Nedostatok pohybu nie je vinníkom, vyvracia mýty rozsiahla štúdia
04 - Modified: 2025-11-21 08:37:27 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Chlieb vo vajci poznali už v antickom Ríme, dnes zachraňuje staré pečivo a je kultovým streetfoodom
05 - Modified: 2025-11-20 16:30:00 - Feat.: - Title: Trh práce potrebuje zahraničných pracovníkov aj rýchle riešenia