sliepky, hydináreňReuters
Zatiaľ nie je jasné, aký typ salmonely objavili poľské kontroly v slovenských kurčatách. Pre istotu ich však stiahli z trhu.
Mäso obsahujúce baktérie salmonely na pultoch obchodov. Za posledný mesiac sa tento scenár opakoval pomerne často. Na problémové mäso poľského pôvodu väčšinou upozorňovalo susedné Česko. Časť mäsa z problémovej šarže sa pritom nedávno dostala aj k nám.
Tentoraz sa však karta obrátila a baktérie salmonely sa našli v chladenom kuracom mäse slovenského pôvodu. Prostredníctvom Rýchleho výstražného systému pre potraviny RASFF na to upozornilo práve Poľsko. Tu bolo mäso spracúvané a vyviezli sme ho aj do Francúzska či Rumunska.
Poliaci cez systém informovali aj o tom, že hydinové mäs...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-11-14 13:00:00 - Feat.: - Title: Nevedia si predstaviť život bez mäsa: Týmto znameniam vegetariánstvo či raw strava nič nehovorí
02 - Modified: 2024-11-12 13:14:46 - Feat.: - Title: Viete, ako správne rozmrazovať mäso? Nerobte tieto zásadné chyby
03 - Modified: 2024-10-28 14:21:08 - Feat.: - Title: Zomrel zakladateľ slovenského mäsokombinátu Berto Ignác Bertovič, zahynul pri dopravnej nehode
04 - Modified: 2024-10-24 15:19:45 - Feat.: - Title: Viete, aký chlieb kupujete? Čerstvý a dopekaný chlieb na oko nerozoznáte
05 - Modified: 2024-09-29 08:41:15 - Feat.: - Title: Priemerná mzda v slovenskom potravinárstve stúpla na 1441 eur, stúpla o viac než sto eur