kvalita cestnej premávky, cesty, dopravaPavol Funtál
StoryEditor

Vizitka Slovenska. Čo prinesie Bratislave nový rozpočet?

20.12.2017, 13:41
Zima opäť preverí kvality bratislavských ciest.

Viac ako 369 miliónov eur. To je suma vyčlenená pre hlavné mesto na ďalší rok. Pre mesto je tento rozpočet rozvojový – na jednej strane zabezpečí pokračovanie v rozbehnutých investíciách, na strane druhej prispeje na nové výdavky.

A čo treba hľadať za medziročným nárastom príjmov v tejto výške? Ide o dôsledok dobrého hospodárenia mesta, zapojenia prebytku hospodárenia z roku 2016 aj zvýšenie príjmov z dane z príjmov fyzických osôb či z dane za ubytovanie.

S rozpočtom sa vynárajú otázniky nad tým, ako sa bude financovať metropola spolu so svojimi mestskými časťami, čo ešte musia schváliť mestskí poslanci.

Bratislava by chcela dať ďalší rok tiež zbohom dlhom, ktoré vznikli nielen z jej pričinenia, ale aj pre podriadené organizácie – zo 188 miliónov eur za tento rok chce klesnúť na 175 miliónov ďalší rok, čo by predstavovalo najnižšiu zadlženosť mesta od roku 2010.

Pozreli sme sa bližšie, aké opravy čakajú našu metropolu, aké sú priority vyplývajúce z rozpočtu a tiež kedy sa dočkáme obchvatu Bratislavy a mestského podniku pre údržbu komunikácií.

Kvalite ciest sme sa venovali aj tu. Celkový problém so stavbou diaľnic zase tu.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
26. apríl 2024 05:37