Podávaním husacieho mäsa sa preslávila najmä obec Slovenský Grob.SNÍMKA: TASR/Michal Svítok
StoryEditorZa vznik husacích hodov "vďačíme" aj hospodárskej kríze. Gazdiné si privyrábali servírovaním priamo doma
Hospodárska kríza začiatkom 20. storočia, „pritlačila“ aj miestnych. Nechovali husi už len pre seba, ale predávali ich na trhoch v Pezinku. Neskôr ich podávali už u seba doma.
K jesennému obdobiu u nás tradične patrí nielen vinobranie, ale aj jedenie husacieho mäsa. Pečená hus, husacia pečienka a k tomu domáce lokše, to je sortiment, ktorý ponúkajú rodinné pohostinstvá prakticky po celom Slovensku. Najväčšiu slávu si však získala obec Slovenský Grob. Hoci toto je spolu so Svätým Jurom a Limbachom asi najznámejšie miesto, čo sa týka husacích hodov, na hus sa dá zájsť napríklad aj na severe Slovenska, hoci je to menej typické miesto.
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 93% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-09-06 08:46:59 - Feat.: - Title: Jesenná móda podľa Ivany Gáborík: Na tieto kúsky nedá dopustiť, mix luxusu a jednoduchosti
02 - Modified: 2024-09-05 06:00:00 - Feat.: - Title: Leto skončilo a vy ste nestihli dovolenku? Nezúfajte, toto sú destinácie, ktoré sa oplatí navštíviť práve na jeseň
03 - Modified: 2024-09-04 05:00:00 - Feat.: - Title: Jeseň je za dverami, zmeny čakajú aj naše vlasy. Prečo nám padajú a ktoré účesy budú najviac trendy?
04 - Modified: 2024-08-26 13:14:52 - Feat.: - Title: V septembri si nevydýchneme. V kalendári bude oficiálne jeseň, Slovákov však čaká takéto počasie
05 - Modified: 2024-08-12 22:00:41 - Feat.: - Title: Rozpúta sa u nás úverový hurikán? Experti v tom majú jasno, no posledné slovo budú mať aj tak bankové giganty