StoryEditor

Ako prebieha kampaň asociácie?

22.03.2018, 23:00
Ako každý verejne činný subjekt, ktorý chce vstúpiť do povedomia ľudí, aj asociácie kladie dôraz na svoju propagáciu.

V obľube Američanov sú viaceré fóra o zbraniach či časopisy, ktoré sa distribuujú miliónom z nich. Každý si v ich prípade príde na svoje, nájdeme medzi nimi poľovnícke, ženské, aj tie pre Židov. Webová stránka asociácia si zakladá na ochrane slobody: „Každý deň bojuje proti politikom, sudcom a byrokratom, ktorí chcú regulovať, obmedzovať a nakoniec aj zničiť váš Druhý dodatok slobody,“ svieti na nej.

Pri prechádzaní stránky sa miestami ocitáme ako v klasickom internetovom obchode. Ponúka nám v nej i členstvo, vďaka ktorému získame navyše poistenie, časopis či viaceré zľavy u jej partnerov. To všetko iba za 40 dolárov ročne výmenou za ochranu druhého dodatku. Dôraz slov na stránke potvrdzujú viaceré známe osobnosti či športovci. Okrem toho, s kurzami o zbraniach a o ich bezpečnosti pokračuje aj skoro 150 rokov po svojom vzniku.

Na druhej strane si asociácia zakladá aj na vzbudzovaní strachu, keď sme podľa nej v ohrození ako nikdy predtým. Na ich facebooku nájdeme príspevok s popiskou „hovorí pravdu, ktorú nechcú protizbraňové médiá vidieť“. Pozorujeme na ňom, že spoločnosť je pri zbraniach pomerne rozdelená a moderátor kriticky hovorí o „tradičných“ médiách, ktoré podľa neho nezobrazujú realitu pravdivo.

Niečo podobné vidíme aj na Slovensku pri konšpiračných weboch. Moderátor pochvalne popisuje incident, kedy pri preniknutí útočníka na školu učiteľ so zbraňou včasne zasiahol a zabránil prípadnej násilnej dohre. Voči asociácii prebieha aj antikampaň iniciovaná americkými médiami.

Aj negatívna reklama je však reklama a asociácii miestami až naháňa viac členov.

„Národná asociácia zbraní je diabolská organizácia, ktorej jediným cieľom je zarobiť peniaze. Momentálne pracujú na kampani zameranej na deti, aby ich doslova zapriahla do zbraňovej kultúry. Odmietajú prevziať zodpovednosť za svoje činy, skrývajú sa za druhým dodatkom a škodia spoločnosti,“ myslí si Grantová o asociácii a odvoláva sa aj na ich nepretržitý lobing.

01 - Modified: 2024-04-25 05:40:10 - Feat.: - Title: Snemovňa v Arizone odhlasovala zrušenie interrupčného zákona z roku 1864 02 - Modified: 2024-04-25 04:52:47 - Feat.: - Title: Dôležitý je dialóg. Blinken vyzýva, aby USA a Čína riešili svoje spory 03 - Modified: 2024-04-24 19:55:09 - Feat.: - Title: Šéf TikToku plánuje na súde bojovať proti zákazu platformy v Spojených štátoch 04 - Modified: 2024-04-24 19:31:30 - Feat.: - Title: Spojené štáty tajne poslali Ukrajine rakety ATACMS s dlhým doletom. Američania to potvrdili 05 - Modified: 2024-04-24 18:56:10 - Feat.: - Title: Získavame podporu, ktorú potrebujeme. Zelenskyj poďakoval Bidenovi za podpis zákona o pomoci pre Ukrajinu
menuLevel = 2, menuRoute = focus/zahranicie, menuAlias = zahranicie, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
25. apríl 2024 09:23