Robert Fico, Michal Šimečka, Peter Pellegrini a Richard Sulík. FOTO: koláž HN 
StoryEditor

Fica sa dotklo, ako Šimečka označil jeho kolegov. Nie kumpáni, ale oligarchovia, opravil sa šéf PS

21.09.2023, 20:44
21.09.2023, 23:09

Predsedovia najsilnejších strán podľa posledného prieskumu agentúry AKO predstavili svoju predstavu Slovenska po voľbách.

Robert Fico, Michal Šimečka, Peter Pellegrini a Richard Sulík sa dnes stretli v predvolebnej diskusii televízie JOJ. 

Predsedovia najsilnejších strán podľa posledného prieskumu agentúry AKO spoločne odsúdili agresívnu predvolebnú kampaň, počas ktorej prišlo aj k fyzickej potýčke medzi Robertom Kaliňákom a Igorom Matovičom.

V prejave nazval Michal Šimečka straníkov Smeru "kumpánmi" Roberta Fica. Ten mu oponoval, že sú to odborníci a že Šimečka pochádza z "bratislavskej kaviarne" a tvrdil, že predseda progresívcov nedokáže prijať iný názor. "Ospravedlňujem sa za slovo kumpáni, mal som na mysli oligarchovia," povedal šéf PS.

image

Prieskum: Smer zvýšil náskok na čele, Sme rodina je mimo parlamentu. Črtá sa však pat

Ľavicoví politici Peter Pellegrini a Robert Fico vyjadrili záujem o odkúpenie strategických energetických podnikov štátom. Richard Sulík tvrdí, že nie je pre štát až tak výhodné nakupovať podiely v strategických energetických podnikoch. "My sa nebojíme štrukturálneho dlhu na dôležité projekty," povedal Fico.

Richard Sulík kritizoval politiku "rozdávania" a tvrdí, že štát by nemal zvyšovať výdavky. Vyzýva na konsolidáciu rozpočtu. Fico odmieta akékoľvek obmedzenie sociálnych opatrení. 

image

Fico v HNtelevízii: Vláda bez Smeru je pravdepodobná. Na 50 percent skončíme v opozícii

"To, že keď sa bude mať lepšie zamestnávateľ, bude sa mať lepšie aj zamestnanec, je blbosť," povedal Robert Fico. "Nikdy s tým nebudem súhlasiť," reagoval na tvrdenie Richarda Sulíka, ktorý presadzuje pravicovú politiku a zastáva názor, že pomoc podnikateľom v konečnom dôsledku pomôže zamestnancom. Fico chce silnejší zákonník práce a odbory. Šéf SaS chce nechať veľké projekty súkromníkom namiesto štátu.

Zvyšovanie daní je pre pravicovú SaS neprijateľné, pričom volá po adresnej pomoci. Pellegrini tvrdí, že je to "blúznenie" a že na Slovensku "toľko bohatých ľudí nie je". 

Podľa Sulíka sa veľa pozornosti venuje len najnižšej príjmovej kategórií obyvateľov. "Dajme niečo aj pre tých, čo hodnoty tvoria," naráža šéf SaS na platcov daní a zarábajúcich ľudí. 

Diskusiu sme sledovali naživo.

Predvolebná diskusia lídrov strán
01 - Modified: 2024-05-08 13:12:16 - Feat.: - Title: Na Slavíne viali vlajky krajín, ktoré sú vo vojne. Fico kritizoval Európsku úniu, Žiga vzdával česť hrdinom 02 - Modified: 2024-05-08 11:10:27 - Feat.: - Title: Stojíme pred zásadnou výzvou zabezpečiť mier na Ukrajine i v Európe, vyhlásil Pellegrini 03 - Modified: 2024-05-08 10:48:42 - Feat.: - Title: Fico na Slavíne ostro kritizoval Európsku úniu. Hovoril o sklamaní a veľkom prejave slabosti 04 - Modified: 2024-05-07 12:11:17 - Feat.: - Title: Fico v Baku. Slovensko si robí zálusk na plyn z Azerbajdžanu, Saková hovorí o odstrihnutí od Ruska 05 - Modified: 2024-05-06 14:19:49 - Feat.: - Title: Vy ste vždy na strane podnikateľov (komentár Richarda Sulíka)
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2023, menuAlias = parlamentne-volby-2023, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2023, homepage = false
08. máj 2024 15:47