Freepik.com
StoryEditor

3 veci, ktoré vám pomôžu zlepšiť si zdravie

22.12.2022, 00:00

Po tom, čo prídete z práce na vás čaká práca č. 2: vaša domácnosť… a aj napriek tomu, že sa celý deň poriadne nezastavíte máte často problém zaspať? Máme pre vás 3 tipy, ktoré vám pomôžu zlepšiť si fyzické aj psychické zdravie.

Výživové doplnky

Železo je základný minerál, ktorý zohráva dôležitú úlohu pri tvorbe červených krviniek. Nedostatok železa sa môže prejaviť vypadávaním vlasov, únavou, slabou koncentráciou a pamäťou, bolesťami hlavy alebo závratmi. Hoci sa železo prirodzene nachádza v potravinách, ako je mäso, ryby a listová zelenina, niektorí ľudia ho môžu mať nedostatok v dôsledku ochorení, ako je anémia alebo dôsledkom zlej stravy. Takisto nedostatkom železa trpia aj tehotné ženy.

Aby sme zvýšili hladinu železa v tele a predišli nepríjemným príznakom, je dôležité dbať na vyváženú stravu, ktorá obsahuje dostatok potravín bohatých na železo alebo užívať výživový doplnok.

Ak vás dokáže jednoducho skoliť chrípka, pravdepodobne máte problémy s imunitou. Čaga sibírska patrí k superpotravinám, ktoré vám pomôžu zlepšiť si zdravie. Rovnako účinná je pri liečbe žalúdočných problémov a zápalových ochorení. Na podporu imunity môžete taktiež užívať prírodné preparáty, ktoré váš organizmus aj detoxikujú.

Oddych

Rovnako ako fyzické zdravie je dôležitá aj psychická pohoda. Často ignorujeme signály tela, ktoré nám naznačujú, že si potrebujeme oddýchnuť. Následne máme problémy so sústredením, strácame motiváciu a pozitívne myslenie a máme pocit, že sa na nás všetko sype. Signálmi, že potrebujeme pauzu sú aj zmeny nálad a nespavosť. Ako im predísť? Najlepšou prevenciou je oddych od práce a povinností. Doprajte si, napríklad wellness pobyt pre dvoch. Vytiahnite na výlet priateľa, sestru, brata či kamarátku a nechajte problémy za dverami. Prospeje vám to.

Fyzická aktivita

Pohyb je úžasným liekom pri akýchkoľvek psychických ťažkostiach vrátane stresu. Ak sa cítite pod veľkým tlakom, skúste do svojho denného režimu zaradiť nejakú fyzickú aktivitu, buď pred, alebo po práci, alebo počas prestávky. Pravidelná fyzická aktivita zlepší aj kvalitu vášho spánku. Nie vždy je jednoduché nájsť si čas na cvičenie. Najmä keď ste čerstvou mamičkou. Všetky behačky okolo dieťaťa a domácností vás môžu naozaj vyšťaviť. Keď si však po čase nájdete svoj režim, uvidíte, že budete mať z pohybu radosť.  Keď dieťatko spí, môžete si zacvičiť napríklad jogu. Nepotrebujete k tomu žiadne špeciálne pomôcky, ani oblečenie. Pokojne môžete cvičiť aj v podprsenke na dojčenie, pretože poskytuje pohodlie a zároveň dostatočnú podporu pre prsia.

Veríme, že si z našich tipov pre fyzické aj duševné zdravie vezmete aspoň jeden a osvojíte si ho. Veľa zdravia aj v Novom roku vám prajeme!

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 00:11