StoryEditor

Ako docieliť poriadok v účtoch a „papieroch“ firmy. Dnes v mimoriadnej prílohe Účtovníctvo

07.02.2016, 19:00
Praktickú príručku Účtovníctvo 2016 prinášajú pondelkové HN. Nájdete v nej kľúčové zmeny zákonov, rady a návody, ako postupovať v rôznych situáciách.

Účtovníctvo prešlo za posledné obdobie viacerými zmenami. Aké majú dopady na biznis živnostníkov a firiem? Čo by si mali naštudovať po novom? Akým chybám by sa mali vyhnúť? O tom všetkom vám prinášame podrobný prehľad v mimoriadnej prílohe venovanej novinkám a úpravám v tejto oblasti. Pozrite sa na ne spolu s našimi odborníkmi.

Jednoduché účtovníctvo

Keď podnikáte ako živnostník, môžete si zvoliť tri spôsoby účtovania, a to buď daňovú evidenciu, paušálne výdavky, alebo jednoduché účtovníctvo. Treba si však vedieť medzi nimi správne vybrať, každé totiž obsahuje isté výhody i nevýhody, na ktoré treba prihliadať. Prinášame vám ich prehľad.

Podvojné účtovníctvo

Kde sú problematické miesta a ako si s nimi poradiť pri podvojnom účtovníctve. Detailné rady a odporúčania skúsených účtovníkov.

Top účtovné príklady

Dvanásť najčastejších nedostatkov a sporných situácií, s ktorými sa stretnete v podnikovom účtovníctve. Ponúkame návody, ako z nich von.

Vybrané novinky v účtovníckom zákone

Rýchly prehľad nových úprav, ktoré nastali v odbornej legislatíve.

Register účtovných závierok

Ako uložiť účtovné dokumenty cez Finančnú správu alebo štátnu pokladnicu do registra účtovných závierok. Elektronické verzus papierové zasielanie dokumentov.

Tipy, ako si uľahčiť účtovanie

Účtovníci sumarizujú, ktoré úkony im najviac komplikujú prácu v agende firmy či živnosti a ako by sa dali odstrániť.

Účtovný softvér

Ako vybrať pre eseročku alebo živnostníka ten najvhodnejší účtovný softvér šitý na mieru ich typu podnikania.

Prehľad zmien v účtovníctve

Ktoré zo zmien sa dotkli už roka 2015 a čo sa zmenilo s platnosťou od roka 2016. Aký to má vplyv na podnikateľov.

Rozhovor s expertom KPMG

Na tému, čo trápi firmy a podnikateľov v účtovníckej administratíve, hovoríme s partnerom konzultačnej spoločnosti KPMG na Slovensku Richardom Farkašom.

Účtovanie po novom: firmy verzus štát

Ministerstvo financií reaguje na kritické podnety účtovníkov v podnikovej ekonomike a na to, čo by sa podľa nich malo a mohlo zmeniť.

Rozhovor so šéfom SOPK

Na tému, ako hodnotia firmy podnikateľské prostredie a aké zmeny žiadajú od novej vlády, hovoríme s predsedom Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory Petrom Mihókom.


Čo nájdete v pondelkovej mimoriadnej prílohe ÚČTOVNÍCTVO

Veľký prehľad povinností, ktoré vás neminú v účtovnej agende.

Komu sa oplatí daňová evidencia a komu zložitejšie druhy účtovníctva.

Ako sa vyhnúť chybám v účtovných závierkach.

Ako uložíte dokumenty do registra účtovných závierok, pozrite si postup krok za krokom.

 

Mimoriadnu prílohu pre vás pripravili:

Táňa Rundesová, Zuzana Kullová, Veronika Sokolová, Vladimír Turanský, Martin Ducár

01 - Modified: 2008-01-31 05:17:00 - Feat.: 0 - Title: Exekútor zablokoval účty v poisťovniach s peniazmi MV SR
01 - Modified: 2024-04-25 16:46:35 - Feat.: - Title: Malatinec novelu o medveďoch podporuje, Stohlová ju nepovažuje za funkčnú a bezpečnú 02 - Modified: 2024-04-23 14:01:19 - Feat.: - Title: Na Slovensku podniká takmer trikrát viac mužov, ako žien 03 - Modified: 2024-04-22 17:32:51 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Multimiliónový biznis hlinikárov z Ľupče je zachránený. Dlhy majú splatiť najmä vďaka investíciám 04 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac 05 - Modified: 2024-04-18 11:30:00 - Feat.: - Title: Pohlavie si budú môcť zmeniť už ako 16-roční. Švédsko jasnou väčšinou schválilo ľahšiu právnu tranzíciu
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 03:32