StoryEditor

Desať vecí, ktoré robia úspešní ľudia ešte pred raňajkami

13.01.2015, 12:04
Autor:
zubzub
Strávte prvé hodiny svojho dňa niečím užitočným, čo vám prinesie úspech.

Profesor psychológie z floridskej univerzity zistil, že ľudská vôľa sa správa podobne ako sval: čím viac je preťažený, tým menej vás poslúcha. Diétu, ktorú večer už nedokážete dodržať či zlé rozhodnutia často prichádzajú na konci dňa. Na druhej strane, ráno má človek veľa energie a najmä vôľu dodržiavať rôzne stanovené ciele. 

Tak čo teda robia úspešní manažéri a podnikatelia keď ráno vstanú svieži a oddýchnutí? Na základe štúdie Laury Vadkerten, ktorá je známa „time“ manažérka prinášame 10 ranných rituálov úspešných ľudí.

1. Vstávajú skoro

Úspešní ľudia totiž vedia, že čas sú peniaze. Zatiaľ čo počas dňa im neustále vyzváňajú telefonáty, musia vybavovať desiatky mailov či absolvovať množstvo stretnutí, ráno majú iba pre seba. A to je práve ten dôvod, prečo títo ľudia vstávajú ešte pred východom slnka.

2. Cvičia ešte predtým, ako začnú plniť úlohy zo svojho „to-do listu“

Top ranná aktivita úspešných a vplyvných ľudí je cvičenie. Kondičku naberajú doma alebo v telocvični. No ranný pohyb je prospešný aj počas dňa, redukuje totiž stres a večer sa im lepšie zaspáva.

 

3. Pracujú na top biznis projekte

Ticho, ktoré ráno všade vládne, je ideálne na prácu na dôležitom projekte. Navyše ich ešte nikto nevyrušuje, takže môžu pracovať bez prestávky.

4. Venujú času tomu, čo majú radi

Na písanie knihy či maľovanie obrazu si len veľmi ťažko nájdete čas počas stretnutí či premýšľania o tom, čo uvaríte na večeru. To je práve dôvod, prečo úspešní ľudia robia tieto veci ešte predtým, ako sa oficiálne začne ich deň.

5. Trávia čas s rodinou

Kto povedal, že práve večera musí byť rodinným jedlom, alebo že rozprávky musíte deťom čítať večer? Vplyvní ľudia ranné chvíle venujú rodine. Čítajú napríklad deťom rozprávky alebo pripravia spoločné rodinné raňajky.

 

 

 

 

6. Vytvárajú si kontakty pri káve

Ráno je skrátka ideálny čas stretnúť sa s ľudmi na káve. Raňajky navyše menej nabúrajú váš deň ako napríklad obed a sú viac pracovne orientované ako večerné drinky.

7. Meditujú, aby si vyčistili myseľ

Úspešní ľudia väčšinou od ostatných vyžadujú toľko, koľko sami zo seba vydajú. A preto je pre nich často problém odpojiť sa od svojich úloh. Preto, kým títo ľudia vyjdú ráno z dverí, venujú chvíľu meditácii, aby si vyčistili myseľ.

8. Kontrolujú si e-mail

Hoci množstvo manžérskych guru tvrdí, že je dobré vypnúť si e-mail na tak dlho ako to len ide, úspešní ľudia často začínajú svoj deň kontrolou svojej elektronickej schránky. Skontrolujú si inbox, vybavia rýchle a urgentné správy. Zistia, na čo sa musia zamerať, aby dobre vybavili ďalšie dôležité udalosti.

9. Sledujú správy

Čítajú noviny, kontrolujú blogy či Twitter, aby získali informácie, ktoré im možno na konci predchádzajúceho dňa unikli. Považujú to za akýsi rituál.

10. Plánujú a pripravujú stratégie

Naplánovať si deň, týždeň aj mesiac je cesta, ktorou ľudia dosahujú úspech. Je dobré používať veľký obrázkový „to-do list“, podľa ktorého ľahko zistíte, čo je dôležité.

Zdroj: BusinessInsider.com Foto: flickr.com, internet

01 - Modified: 2007-02-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Automobilky sa u nás zabývajú
01 - Modified: 2024-04-25 10:46:10 - Feat.: - Title: Pohreb zosnulého Laufera má prísne pravidlá. Dvom blízkym už dala rodina zákaz! 02 - Modified: 2024-04-25 08:08:08 - Feat.: - Title: Cvičiť ráno, alebo večer? Pri obezite hrá načasovanie rolu, hovoria odborníci. Pomôžeme ti nakopnúť tvoje zdravie 03 - Modified: 2024-04-22 09:39:06 - Feat.: - Title: Cvičiť ráno, alebo večer? Pri obezite hrá načasovanie rolu, hovorí štúdia 04 - Modified: 2024-04-22 07:00:00 - Feat.: - Title: Sprcha po cvičení nie je všetko. Fitká sú plné nebezpečných baktérií, hygiena je tu omnoho dôležitejšia, ako si myslíš 05 - Modified: 2024-04-17 13:04:13 - Feat.: - Title: Naťahujte sa počas dňa. Bez toho je sedenie v kancelárii deštruktívne, hovorí fyzioterapeut
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
27. apríl 2024 05:13