Výskum zistil, čo spôsobuje menej odpadu z kávy a výraznejšiu chuť. FOTO: Pixabay.com
StoryEditor

Vedci tvrdia, že objavili tajomstvo dokonalého espressa

12.12.2023, 00:00
Autor:
sansan
  • O kľúči k príprave dokonalého espressa sa hádali celé generácie kávových snobov.
  • Teraz skupina vedcov tvrdí, že majú odpoveď a vybrali tajnú zložku.
  • Štúdia publikovaná v časopise Matter tiež skúmala, ako elektrina ovplyvňuje chuť kávy.

Výskumníci zistili, že štipka vody pridaná do kávových zŕn pred procesom mletia vytvára konzistentnejšie a chutnejšie espresso, ktoré podľa nich pomôže baristom a priemyselným výrobcom kávy prekonať veľkú prekážku.

image

Skvelý objav. Vedci zistili praktické využitie zvyškov kávovej usadeniny

Ako aktivita počas erupcií

Keď sa káva melie, trenie medzi zrnami vytvára elektrinu, čo spôsobuje, že častice sa v mlynčeku zhlukujú. Výskum zistil, že pridanie vody do tohto procesu znižuje vyrobenú elektrinu, čo má za následok menej odpadu z kávy a silnejšiu chuť.

Vedci tiež objavili zmeny v spôsobe prípravy espressa pri kombinácii vody s rôznymi spôsobmi mletia. „Voda nielenže znižuje statickú elektrinu, a tým znižuje neporiadok pri mletí, ale môže ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2023-07-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Prečo sme po káve unavení? 02 - Modified: 2023-07-03 14:32:47 - Feat.: 1 - Title: Pozornejší a pripravenejší na akciu. Špeciálne výhody pitia kávy nespôsobuje iba kofeín 03 - Modified: 2022-07-06 04:00:00 - Feat.: 1 - Title: Kávou k zdraviu. Dve či tri šálky denne súvisia s nižším rizikom úmrtia 04 - Modified: 2023-09-06 13:04:17 - Feat.: 0 - Title: Skvelý objav. Vedci zistili praktické využitie zvyškov kávovej usadeniny
01 - Modified: 2024-12-11 23:00:00 - Feat.: - Title: Koľko rokov pridáva pitie kávy? Obrovská štúdia zistila súvislosť medzi obľúbeným nápojom a zdravím 02 - Modified: 2024-12-11 22:49:35 - Feat.: - Title: Vedci chcú zlepšiť úspešnosť dojčenia, budú skúmať čuch novorodencov 03 - Modified: 2024-12-11 07:00:00 - Feat.: - Title: VYSVETĽUJEME Ako vzniká sneh? Opíšeme ti cestu zamrznutých ľadových kryštálov z oblakov až na zem 04 - Modified: 2024-12-10 16:07:11 - Feat.: - Title: Cena arabiky je na rekorde, od začiatku roka stúpla o 80 percent 05 - Modified: 2024-12-03 17:45:00 - Feat.: - Title: Káva pôjde ešte hore. Uvidíme, či zdražovanie zákazník akceptuje, hovorí majiteľ obchodu s kávou (rozhovor)
menuLevel = 2, menuRoute = science/biologia-a-chemia, menuAlias = biologia-a-chemia, menuRouteLevel0 = science, homepage = false
21. december 2024 16:50